Gemeente Tiel


Tiel heeft een stadspanel

Eind juni zal in Tiel een stadspanel geïnstalleerd worden. Het stadspanel bestaat uit 19 personen, tien vrouwen en negen mannen. Het stadspanel kent naast Nederlandse Tielenaren ook een Duitse, Irakese en Molukse Tielenaar. Drie stadspanelleden zijn jonger dan 20 jaar, zeven zijn tussen de 20 en de 40 jaar, zes tussen de 40 en 60 jaar en drie zijn ouder dan 60. Na een introductieprogramma zal het panel na de zomervakantie aan de slag gaan.

De termijn waarin mensen zich konden aanmelden sloot op 15 mei jl. In totaal hebben zich 35 mensen aangemeld als kandidaat. Een selectiecommissie, bestaande uit Willem Gradisen (loco-burgemeester), Lou Dalderup (betrokken geweest bij de ontwikkeling van de stadsvisie), Nico Michielsen (gemeenteraadslid) en Ineke Stel (projectleider stadspanel) heeft 19 mensen geselecteerd. Crtiteria waren motivatie, betrokkenheid en een goede afspiegeling van de Tielse bevolking in het stadspanel.

Het stadspanel zal een klankbord zijn voor het college en voor raad bij de uitvoering van de stadsvisie via de TSOB-projecten, de Tielse Methode-projecten, het beleidsprogramma en het reguliere beleid. Het stadspanel kan gevraagd en ongevraagd college en raad informeren over zijn bevindingen.
Het college en de raad zijn beide gehouden naar het stadspanel gemotiveerd terug te koppelen wat er met de bevindingen gedaan wordt.