Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2003 Persbericht district Rijn & Venen, 16.00 uur

Politie lost door jongeren gepleegde feiten op

MAARSSEN Een groep van ongeveer 20 jongeren veroorzaakten met name in Maarssen-dorp in de maanden maart en april 2003 veel overlast. De groep hield zich veelvuldig op in de speeltuin bij Maria Dommer, in park Goudestein, de Machinekade, bij de bunker Zandweg-oostwaard en Achter Raadhoven.

7 jongeren binnen deze groep, die veelvuldig met elkaar kontakt hadden, bleken met name verantwoordelijk voor diverse strafbare feiten. Na intensief onderzoek en verhoor konden de volgende zaken, gepleegd in maart en april 2003, opgelost worden. Het betrof een diefstal fiets vanaf de Herengracht, een diefstal invalidenwagen Achter Raadhoven, de vernieling van een skatemuts en een mishandeling op de Thorbeckelaan, de vernieling van portiekruiten van een flatgebouw op de Bolensteinseweg, een diefstal van een fiets op de Mozartlaan, een diefstal van een snorfiets te Breukelen, een vernieling van een snorfiets op de Machinekade en een openlijke geweldpleging op Pieter de Hooghplein.

De diefstal van de fiets op de Herengracht zagen politiemensen gebeuren en konden de twee verdachten op heterdaad aanhouden. In totaal werden 12 verdachten afkomstig uit Maarssen en tussen de 14 en 17 jaar oud, verhoord. Via bemiddeling door het Schade Informatie Loket (SIL) wordt de schade zoveel mogelijk verhaald. Het opgemaakte dossier is ingezonden naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling.