Nieuwsbericht

dinsdag 27 mei 2003, 15.40 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Straatroof van mobiele telefoon
Alkmaar, maandag 26 mei 2003.
Op de Schoutenstraat is rond 17.20 uur een 13-jarige jongen uit Alkmaar beroofd van zijn mobiele telefoon. Hij was benaderd door een jongen van ongeveer 15 tot 20 jaar oud die zijn telefoon wilde lenen. Toen het slachtoffer dat weigerde kreeg hij een stomp tegen zijn ribben. Onder bedreiging heeft hij zijn telefoon afgegeven. De dader ging er daarna mee vandoor. Het betreft een groene telefoon van het merk Nokia. De dader heeft een licht getinte huidskleur, is ongeveer
1.65 meter lang en droeg een blauwe baseball-pet, beige jas van neopreen met letters op de rug en een beige broek.

Snelheidsovertreder
Schoorl, maandag 26 mei 2003.
Op de Duinweg is rond 19.40 uur een 24-jarige motorrijder uit Alkmaar aangehouden. Hij reed op zijn motorfiets over de Laanweg met te hoge snelheid raasde vervolgens door het centrum in de richting van Bergen. De politie klokte de man op 100 km/u. De man krijgt een proces-verbaal.

Drankrijders
Alkmaar, maandag 26 mei 2003.
Op de Wageweg is rond 21.50 uur een 24-jarige automobilist uit Heemskerk aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te rijden, hij blies 770 ug/l. De man moet zijn rijbewijs inleveren (vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd). Ook zal hij zich moeten verantwoorden voor de rechter.
Alkmaar, dinsdag 27 mei 2003.
Een 43-jarige automobilist uit Alkmaar is rond 00.45 uur aangehouden op de Martin Luther Kingweg. Hij viel op door het rijden door rood licht. Ook bleek hij zijn rijbewijs niet bij zich te hebben en had hij zich schuldig gemaakt aan het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 505 ug/l (tot 220 is toegestaan). Hij krijgt een proces-verbaal. Ook is een 47-jarige autobestuurder uit Alkmaar aangehouden op de Schagerweg omstreeks 02.40 uur. Hij blies 470 ug/l en krijgt een proces-verbaal.

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, dinsdag 27 mei 2003.
Op de Nijverheidsstraat is tussen 11.30 en 12.30 uur een controle gehouden op snelheid en het dragen van autogordels. Daarbij zijn 7 processen-verbaal uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel en 3 voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid.

NOORDKOP

Drugsdealer aangehouden
Den Helder, maandag 26 mei 2003.
Rond 18.00 uur is in de Gravenstraat een 25-jarige inwoner van Den Helder aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt op het handelen in verdovende middelen. Hij bleek in het bezit te zijn van een voorraad van 34 bolletjes cocaïne. De man is in verzekering gesteld. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. Eerder op de middag werd een viertal mannen aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van drugs. Zij hebben de leeftijd van 24 tot 40 jaar en zijn allen afkomstig uit Den Helder. Zij hadden 8 bolletjes bij zich, dit is eveneens in beslag genomen. Na verhoor zijn zij weer naar huis gestuurd.

Aanrijding auto met motor
Den Helder, maandag 26 mei 2003.
Op de Middenvliet heeft rond 16.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een motorrijder. Een 63-jarige automobiliste uit Callantsoog haalde de voor haar rijdende 58-jarige motorrijder uit Den Helder in en raakte daarbij met de rechtervoorkant van de auto de linker zijkant van de motor. De motorrijder kwam daardoor ten val en liep diverse schaafwonden op aan het lichaam.

Drankrijder aangehouden
Den Helder, dinsdag 27 mei 2003.
Op de Texelstroomlaan is rond 02.10 uur een 30-jarige automobilist uit Den Helder aangehouden. De man viel op doordat hij met zijn auto stilstond op de Waddenzeestraat met gedoofde lichten. Toen de politie hem benaderde reed hij weg. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol, hij blies 560 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan). De man krijgt een proces-verbaal.

Verkeerscontrole
Den Helder, dinsdag 27 mei 2003.
Tijdens een verkeerscontrole op de Texelstroomlaan tussen 10.00 en
11.30 uur zijn 8 processen-verbaal uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

Brandstichter aangehouden
Den Helder, dinsdag 27 mei 2003.
Een 36-jarige inwoner uit Den Helder is rond 12.50 uur aangehouden nadat hij aangetroffen was met een jerrycan benzine naast een afgebrand stuk duin van een grootte van 10 bij 10 meter. De man is voor nader onderzoek meegnomen naar het bureau. De brandweer heeft het vuur gedoofd.

WESTFRIESLAND

Inhaalmanoeuvre veroorzaakt aanrijding
Oudendijk, maandag 26 mei 2003.
Op de A7 heeft omstreeks 17.50 uur een aanrijding plaats gevonden tussen een auto en een vrachtwagen met aanhanger. Een 29-jarige automobilist uit Hoorn wilde de voor hem rijdende vrachtwagen inhalen maar nam daarbij te weinig ruimte. Hierdoor kwam hij in aanrijding met de vrachtwagen en bleef de auto vast zitten aan de aanhanger van de vrachtwagen. De 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Waarland heeft beide voertuigen aan de kant kunnen zetten. De automobilist moest met lestel aan zijn borst worden vervoerd naar het Sint Jan Ziekenhuis.

Inbraak woning
Zwaag, maandag 26 mei 2003.
In een woning aan de Klokketuin is vermoedelijk tussen 02.00 en 07.00 uur ingebroken. De dader heeft met een straattegel een raam van de woning ingegooid. In de woning is alles overhoop gehaald. Nog onbekend is wat er gemist wordt.

Drankrijder aangehouden
Enkhuizen, maandag 26 mei 2003.
Een 28-jarige bromfietser uit Enkhuizen is rond 21.00 uur aangehouden op de Douwe Brouwerweg. De man viel op door te rijden zonder helm. Toen hij de politie in de gaten kreeg ging hij ervan door met hoge snelheid. Bij zijn aanhouding bleek de man ook gedronken te hebben, hij blies 475 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan). De man krijgt een bon voor het niet dragen van een helm en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Daarnaast bleek dat hij nog een aantal dagen moet brommen in verband met diverse vonnissen.

Verzetplegende drankrijder levert rijbewijs in
Hoogwoud, dinsdag 27 mei 2003.
Nadat de politie rond 01.45 uur een lege auto aantrof die op de kruising van de A.C. de Graafweg met de Langereis van een taluud was afgereden, is contact gezocht met de bestuurder van de auto. De man, een 37-jarige inwoner van Hoogwoud, werd thuis aangetroffen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd daarom aangehouden. Vervolgens pleegde de man heftig verzet en weigerde elke medewerking voor het afnemen van een blaastest. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd. Hij krijgt een proces-verbaal.

Verkeerscontrole
Hoorn, dinsdag 27 mei 2003.
Van 08.15 tot 09.00 uur is een roodlicht controle gehouden op de kruising de Keern met de Provincialeweg S9. Daarbij zijn 9 processen-verbaal uitgeschreven.