Gemeente Delfzijl

Persbericht

27/05/2003
Eerste deeluitwerking van de Structuurvisie Delfzijl-Noord afgerond

INFORMATIE

De uitwerking voor Delfzijl-Noord is conform de ambitie en uitgangspunten van het Masterplan Delfzijl. Met deze 1e deeluitwerking voor Delfzijl-Noord wordt een bestaand binnenstedelijk gebied tot een nieuw woongebied ontwikkeld. De structuurvisie houdt rekening met het samenhangend beleid voor de fysieke en sociale herstructurering, waaronder het woon- en detailhandelsbeleid en het lokaal sociaal beleid. Op basis hiervan geeft de structuurvisie aan hoe Delfzijl-Noord er uit komt te zien. Het gaat hierbij om de ligging van nieuwe woningen, het boodschappencentrum Kuilsburg, een nieuwe locatie voor de (brede) school en sociale culturele accommodaties en de infrastructuur.

Inspraak en Overleg
De structuurvisie is tot stand gekomen via de projectgroep Noord van de OMD. Daarnaast heeft de visie gedurende vier weken ter inzage gelegen en is er een openbare hoorzitting gehouden. Voorts is de visie voor advies voorgelegd aan de Commissie Bestemmingsplannen van de Provincie Groningen.
In deze periode zijn 9 zienswijzen ingediend en heeft de Commissie Bestemmingsplannen haar advies uitgebracht. De ingebrachte zienswijzen en het advies van de Commissie Bestemmingsplannen zijn verwerkt in de nota van zienswijzen en commentaar.

Aanpak/uitvoering/voortgang
Het uitwerken en uitvoeren van de structuurvisie via projecten gebeurt in samenspraak met de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl (OMD). Hierin wordt samengewerkt met de direct belanghebbende partijen, zoals de Provincie Groningen, Acantus Woongroep, bewoners- vereniging, bouwconsortium Geveke/Bam/Wilma en de gemeente (projectgroep Delfzijl-Noord). Daarnaast worden bewoners en andere belanghebbenden middels onder meer wijkplatform en bewonersavonden hierbij betrokken. Voorts gaat de gemeente de Provincie Groningen verzoeken om deze structuurvisie in aanmerking te laten komen voor de zogenaamde aangewezen projectprocedure in het kader van toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO). Hierdoor wordt de gemeente in staat gesteld zelfstandig de benodigde vergunningen te verlenen, waardoor de voortgang van het herstructureringsproces gewaarborgd is.