Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum27 mei 2003
Nummer persbericht c037

Nijmegen voert vergunning in voor coffeeshops

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen wil een apart vergunningenstelsel invoeren voor coffeeshop-houders. Ook bedrijven waar alleen softdrugs worden afgehaald, worden vergunningplichtig. De gemeente zal met deze nieuwe vergunningen tevens een limiet stellen aan het totaal aantal coffeeshops in de stad.

Hiervoor moet de Algemene Plaatselijke Verordening worden gewijzigd. Coffeeshops vallen momenteel buiten de APV. Zij ontvangen nu een gedoogverklaring van de burgemeester.
Voor de overige 'droge horeca-inrichtingen' geldt nu een meldingsplicht. Voor afhaalzaken geldt op dit moment geen meldingsplicht, daar zij niet onder het horecaregime, maar onder het winkelregime vallen.

De verwachting is dat het aantal coffeeshops als gevolg van een uitsterfbeleid zal dalen van 16 naar 12, uitsluitend in het centrum met daarnaast de mogelijkheid om in Dukenburg één coffeeshop toe te staan. Voordat er in Dukenburg een nieuwe coffeeshop wordt toegestaan zal eerst verder worden overlegd met de ondernemers en bewoners aldaar. Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.