Politie Gelderland-Zuid







Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89






Datum Dinsdag 27 mei


DISTRICT STAD NIJMEGEN

Lent- man aangehouden
Gisteravond is in een woning aan de Lentsestraat een 34-jarige inwoner van Lent aangehouden. De man zou een 21-jarige huisgenoot hebben bedreigd. Vervolgens zou over en weer geslagen zijn. De politie kwam ter plaatse en hield de 34-jarige man aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 21-jarige deed aangifte.

Fietser ten val
Op de Nijmeegsebaan is gisteravond een 76-jarige fietser uit Nijmegen door onbekende oorzaak ten val gekomen. Door de val liep de man letsel aan zijn schouder en been op. De man is voor behandeling overgebracht naar het Radboud ziekenhuis.

Inbreker aangehouden
In de nacht van maandag op dinsdag is op de Bloemerstraat een 35-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. De man wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in een bedrijf aan de Molenstraat. De politie kreeg de melding van de inbraak en kon de man iets later aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Ongeval met letsel
Op dinsdagochtend is op de 60ste straat Meijhorst een aanrijding ontstaan tussen een 35-jarige fietser uit Nijmegen en een 21-jarige automobiliste uit Nijmegen. De automobiliste reed over de 60ste straat Meijhorst in de richting van de Van Apelternweg. Vermoedelijk verleende zij op een kruispunt geen voorrang aan de fietser waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep de fietser licht letsel op.

Bedrijfsinbraak
In een bedrijf aan de 14de straat Horstacker is afgelopen nacht ingebroken. Door een raam te verbreken zijn de dieven het pand binnengekomen. Het is niet bekend of er goederen gestolen zijn. Aangifte deed een 55-jarige inwoonster van Nijmegen.

Auto gestolen
Vanaf de 12de straat Kerkenbos is vandaag een blauwe Opel Astra met het kenteken 92-HH-GB gestolen. Aangifte deed een 22-jarige inwoonster van Nijmegen.

DISTRICT TWEESTROMENLAND

Wijchen- woninginbraak
In een woning aan de 12de straat Huissteden is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Vermoedelijk zijn de dieven via een deur de woning binnengekomen. Uit de woning is onder meer geld gestolen. Aangifte deed de 47-jarige bewoner.

DISTRICT DE WAARDEN



Tiel- ongeval met letsel
Gistermiddag is op de Nieuwe Tielseweg een aanrijding ontstaan tussen een 14-jarige fietster uit Zennewijnen en een automobilist. De automobilist kwam uit de richting van Kapel Avezaath en verleende op een rotonde vermoedelijk geen voorrang aan de fietster waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep de fietster letsel aan haar elleboog op.

Zaltbommel- bedrijfsinbraak
In een bedrijf aan de Hogeweg is op maandag 26 mei ingebroken. Door een raamkozijn te verbreken zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand is een computer gestolen. Aangifte deed een 56-jarige inwoner van Zaltbommel.

Zaltbommel- hennepkwekerij opgerold
De politie heeft gisteren bij een bedrijf aan de Hulpweg een hennepkwekerij opgerold. Bij de politie kwam informatie binnen dat bij het bedrijf een hennepkwekerij gevestigd zou zijn. De politie betrad gistermiddag het bedrijfsterrein en trof in een bus een hennepkwekerij bestaande uit 384 planten aan. Deze planten zijn in beslaggenomen en vernietigd. Op het moment dat de politie de inval deed, waren acht personen bezig met het knippen van de toppen van de hennepplanten. Deze personen, mannen en vrouwen in de leeftijd van 24 t/m 59 jaar en woonachtig in Zaltbommel, Rotterdam en Den Bosch, zijn aangehouden. Onder deze personen was ook de eigenaar van de kwekerij. Ook is de eigenaar van het bedrijf waar de kwekerij gevestigd was aangehouden. Tegen alle negen verdachten is proces-verbaal opgemaakt. In totaal was een achttal agenten betrokken bij deze actie. Vier agenten van het korps Brabant-Noord assisteerden bij deze actie. De NUON vorderde een geldbedrag voor het illegaal aftappen van stroom.

Wadenoijen- auto gestolen
In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de Kampweg een blauwe Opel Vectra met het kenteken XH-10-NF gestolen. Aangifte deed de 47-jarige eigenaresse uit Wadenoijjen.



Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --