Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 27-05-2003
persberichten dinsdagmiddag
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Vrachtautos doelwit autokrakers

EMMEN - VRIES Maandagnacht zijn uit twee geparkeerde vrachtautos aan het Willinkplein en de Notaris Oostingstraat in Emmen dozen met kleding gestolen. Het gaat in totaal wel om een partij kleding van zon 300 kilo.

Uit een geparkeerde vrachtauto aan de Westerstraat in Vries zijn het afgelopen weekeinde 12 portofoons gestolen. De portofoons waren bestemd om te worden gebruikt bij een hippisch evenement in Vries

Boot weg

Nw. Buinen - Een 48 jarige inwoner van Nieuw Buinen is maandagnacht voor ruim 1000 euro benadeeld door de diefstal van zijn Two speed polyester speedboot. De boot stond op de trailer geparkeerd voor zijn woning aan het Noorderdiep.

Kluis opengebroken

HOOGEVEEN - Bij een inbraak in een theater aan de Hoofdstraat in Hoogeveen hebben tot nu toe onbekende inbrekers maandagnacht de kluis gekraakt. Ze zijn er vandoor gegaan met een onbekend bedrag aan euros. Verder is het wisselgeld uit de garderobe, zon 150 euro, gestolen. Om in het pand te komen is een buitendeur opengebroken.

Kassa geleegd

HOOGEVEEN - Onbekenden hebben maandagnacht bij een inbraak in een schoenmakerij aan de Hoofdstraat in Hoogeveen de kassa leeggehaald. Hoe groot de buit was is niet bekend. Om in de winkel te komen is aan de achterkant een ruit stukgeslagen.

Steenknipmachine gestolen

VLEDDER - Een medewerker van een groenbedrijf uit Havelte heeftr bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van een stenenknipper. Het apparaat was met een ketting bevestigd aan een schaftkeet en werd gebruikt bij wegwerkzaamheden aan De Jaren in Vledder. Het bedrijf is door de diefstal voor zon 400 euro benadeeld.

Winkeldieven gepakt

ZUIDWOLDE - De politie van Zuidwolde heeft onlangs twee mannen uit Klazienaveen en het Poolse Ostroleka van 29 en 35 jaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een toevallig langsfietsende agent viel het op dat een van de mannen zich bij het zien van de politie wel erg zenuwachting gedroeg. In de kofferbak van zijn auto, die hij vrijwillig voor de agent opende, lagen 6 nieuwe overhemden, twee nieuwe jassen en een broek. Hij bekende dat het om gestolen waar ging maar wilde niet zeggen waar de kleding vandaan kwam. Nadat hij was overgebracht naar het bureau werd de tweede man aangetroffen in een kledingzaak in de Hoofdstraat. Hij bleek in het bezit van twee doosjes scheermesjes, afkomstig van een drogisterij in de Hoofdstraat. Verder had hij een geprepareerde tas bij zich, voorzien van aluminium folie met daarover zwarte tape. Beide mannen hebben de winkeldiefstal bekend. Ze zijn met een dagvaarding voor snelrecht weer de straat opgegaan.