De Unie


Akzo Nobel: Overleg over patstelling CAO overleg

27 mei 2003 - Op 27 mei 2003 is de landelijke bedrijfsgroep / gedelegeerden Akzo Nobel bijeen geweest in Duiven.

Daar is gesproken over de patstelling in het CAO-overleg bij Akzo Nobel. Dit overleg heeft de directie op 13 mei jongstleden afgebroken. Reden daarvoor was dat Akzo Nobel niet bereid is met de vier vakorganisaties eerst een CAO af te sluiten en daarna te gaan overleggen over het pensioendossier. Rob Prins, directeur van Akzo Nobel, beklemtoont dat hij de CAO als drukmiddel nodig heeft om met ons afspraken te kunnen maken over zijn voorstellen om te komen tot wijzigingen in de bestaande pensioenregeling bij Akzo Nobel.

De landelijke bedrijfsgroep/gedelegeerden vindt dat Akzo Nobel eerst met de vier vakorganisaties een CAO dient af te spreken, desnoods een CAO met een kortere loopduur. En daarna als partijen in debat te gaan over het pensioendossier. De Unie heeft Akzo Nobel een brief gestuurd en gevraagd op korte termijn met de vakorganisaties het overleg te hervatten en te komen tot een CAO.

De BGB/Gedelegeerden heeft tevens besloten vanaf half september ledenvergaderingen te beleggen over het pensioendossier bij Akzo Nobel. Onze pensioendeskundige heeft zich al verdiept in de voorstellen van Akzo Nobel en gekeken naar alternatieven die we dan met u willen bespreken.

De VHP Akzo Nobel heeft 26 mei overleg gehad met zijn CAO-commissie en stelt zich net zoals De Unie op het standpunt dat er eerst een CAO dient te komen en dat daarna het overleg geopend kan worden over het pensioendossier.

FNV en CNV hebben een bijeenkomst gehad op 27 mei in Ede. Daar is het volgende besloten; de aanwezige leden hebben een resolutie vastgesteld waarin de directie van
Akzo Nobel uitgenodigd wordt binnen vijf dagen te komen tot een onderhandelingsresultaat voor een CAO met een loopduur van tien maanden en daarna in discussie te gaan over het pensioendossier.

Uiteraard houden wij u op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Namens de onderhandelingsdelegatie van De Unie,

Jacintha Rensen


* Intropagina AKZO Nobel

dinsdag, 27 mei 2003
Home
De Unie
Adressen
Sectoren
Werken bij de Unie
Organisatie
Wordt unie lid
UOV
Zoeken
Pers
Leden
Contact
home | links | faq's | print