Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2003 Persberichten districten Utrecht Stad, 16.30 uur middag

Aanrijding

UTRECHT- Dinsdag vond een aanrijding plaats op de Vleutenseweg. Omstreeks 08.25 uur reed een 65-jarige fietser over de Vleutenseweg, gaande in de richting van het centrum. Hij reed op het verkeerde fietspad, links van de weg.

Een 31-jarige automobiliste uit Utrecht reed over het Majellapark. Ter hoogte van de kruising met de Vleutenseweg zag zij de voor haar van rechts komende fietser, die dus aan de verkeerde kant fietste, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser kwam ten val op zijn hoofd en liep daardoor licht letsel op.

Twee jongens aangehouden

UTRECHT- Dinsdag zijn twee jongens aangehouden, waarvan één met behulp van pepperspray. Rond 12.15 uur zagen agenten twee jongens op een fiets door het rode verkeerslicht rijden over de Europalaan. Ze hebben de jongens gevraagd te stoppen om ze een bekeuring te geven. De bestuurder van de fiets, 16 jaar en afkomstig uit Utrecht, weigerde zijn naam te geven. Na meerdere malen het gevraagd te hebben, weigerde hij nog steeds zijn naam te geven en werd hij aangehouden.

De bijrijder van de fiets, 15 jaar uit utrecht, begon zich met de aanhouding te bemoeien. Hij begon te trekken en te duwen aan de agenten. Nadat ze meerdere keren de jongen gesommeerd hadden zich er niet mee te bemoeien, werd hij ook aangehouden. De jongen pleegde veel verzet bij zijn aanhouding en begon te dreigen met geweld. Daarom heeft de agent zijn pepperspray gebruikt. Hier werd de jongen rustig van en kon hij worden aangehouden. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.