Ingezonden persbericht

ICT Company Award 2003 onderstreept succes Amgate in medische sector

Online communities voor snelle kennisuitwisseling met persoonlijk karakter

Den Haag, 27 mei 2003 - Amgate Internet Projecten is de winnaar van de prestigieuze 'ICT Company Award 2003' van het Ministerie van EZ, Nederland~ICT, Media Plaza en VNU Business Publications. De jury koos Amgate eenstemmig vanwege haar succes bij de ontwikkeling van internetprojecten in de medische sector, waaronder Dental Plaza en Boerhaavenet. Doorslaggevend was Amgates succes bij "het succesvol opzetten van online marktplaatsen of gemeenschappen, zoals Dental Plaza en het Boerhaavenet van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De behaalde resultaten van introductie van IT-diensten in een traditionele sector als de medische waardeerde de jury."

De ICT Company Award is onderdeel van het jaarlijkse Nationaal ICT Event en wordt toegekend aan het bedrijf dat het afgelopen jaar op ICT-gebied uitzonderlijke prestaties geleverd heeft. Voor de prijs komen alle bedrijven in aanmerking, die producten en diensten op het gebied van ICT ontwikkelen en/of aanbieden.

Boerhaavenet - het internetplatform van de Boerhaave Commissie Eind 2001 lanceerde de Boerhaave Commissie - het nascholingsinstituut van het Leids Universitair Medisch Centrum - het door Amgate ontwikkelde Boerhaavenet (www.boerhaavenet.nl). Binnen Boerhaavenet vinden artsen en medisch specialisten het cursus- en congresprogramma van de Boerhaave Commissie, kunnen zij zich direct inschrijven en vindt de gehele afhandeling digitaal plaats. Boerhaavenet kent een hoogwaardige technische architectuur waarbij bezoekers aan de website na inloggen alle faciliteiten gepresenteerd krijgen op basis van het eigen profiel en de eigen instellingen. Boerhaavenet bevat in zijn 'back-office-applicatie' naast een uitgebreid content management-systeem ook een volledige ledenadministratie, een workflow-applicatie voor de organisatie van cursussen en congressen, een uitgebreide online financiële module, eLearning en toetsingsmodules.

Boerhaavenet is bijzonder succesvol: in nog geen anderhalf jaar tijd hebben ruim 11.000 medisch specialisten zich geregistreerd en vindt bijna 50% van de cursusinschrijvingen en afhandelingen volledig digitaal plaats.

Over Amgate Internet Projecten
Amgate is een 'full-service internetbureau' dat sinds 1996 actief is. Amgate ontwikkelt en realiseert websites met een open en een 'gepersonaliseerd' deel. In het gepersonaliseerde deel kunnen gebruikers na het inloggen de website geheel inrichten naar eigen wens. Voor dergelijke webtoepassingen heeft Amgate in eigen beheer speciale softwaremodules ontwikkeld (Troyce®). Klanten van Amgate zijn naast het LUMC onder andere Heineken, Dental Plaza, BMW, Oral B, CDA, Farma Plein en het Ministerie van EZ.

###

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht