Gemeente Utrecht

Aanleg Sportpark Marco van Basten in volle gang

De aanleg van het sportpark Marco van Basten aan de Cervanteslaan is in volle gang. De werkzaamheden die nu aan de gang zijn duren tot september 2003. De afwerking van kunstgrasvelden en de bouw van een sportpaviljoen vinden plaats in de eerste helft van 2004. Zomer 2004 kunnen sporters terecht op het nieuwe Sportpark Marco van Basten. Dit jaar nog, kan de buurt basketballen en een balletje trappen op het verharde speelveld aan de Cervanteslaan.

Het Sportpark Marco van Basten krijgt een natuurgras-voetbalveld met oefenveld en een kunstgras- voetbalveld. Verder komen er vier kunstgras-tennisbanen en een jeu-de-boulesbaan. Tenslotte zal het geheel bekroond worden met de bouw van een sportpaviljoen. Buiten de hekken van het Sportpark, aan de Cervanteslaan, wordt een verharde speelplek annex basketbalveld aangelegd voor gebruik door de buurt.

Werkzaamheden
In de afgelopen weken zijn de kabels en leidingen verplaatst naar buiten het gebied van het Sportpark. Helaas was het onvermijdelijk om het bestaande speelveld nu al te verwijderen omdat er kabels en leidingen onder lagen. De aannemer is momenteel bezig met de aanleg van de ondergrond voor de grasvelden en de kunstgrasvelden. De vers ingezaaide sportvelden moeten ruim de tijd krijgen om op speelsterkte te komen. De ondergronden voor de kunstgrasvelden en de kunstgrastennisbanen moeten een half jaar inklinken om voldoende hardheid te krijgen. Pas dan kan de mat van kunstgras erop gelegd worden.

Aan het eind van de werkzaamheden, als de velden er compleet liggen en als het sportpaviljoen er staat komen er definitieve hekken om het terrein. Als alle werkzaamheden aan het Sportpark achter de rug zijn begint de aannemer met de herinrichting van het openbaar groen op de noordpunt.

Verkeer en bereikbaarheid
De bulk van materiaal en zand voor het Sportpark wordt via het water aangevoerd. Toch zullen er gedurende de werkzaamheden op de normale werktijden extra vrachtwagens door de buurt rijden.

In week 23 en 24 van (2 tot en met 13 juni) vinden er ook reconstructiewerkzaamheden plaats aan het kruispunt Lessinglaan/Kanaalweg en Kanaalweg/Cervanteslaan. Voetgangers, fietsers en auto's kunnen, ook tijdens de werkzaamheden, gebruik blijven maken van de kruispunten. Met omleidingsborden blijft de gehele buurt bereikbaar, al zal er af en toe wel eens enige vertraging optreden.