itheon iAM:Networks - drie oplossingen voor netwerkbeheer in één

Woerden 27 mei 2003 - itheon, maker van geautomatiseerde managementgereedschappen voor netwerken en ICT- infrastructuren, annonceert de beschikbaarheid itheon Availability Manager: Networks, of kortweg iAM:Networks. iAM:Networks is een gecombineerde hardware- en softwareoplossing voor platformonafhankelijk netwerkbeheer, die eenvoudig op enkele belangrijke punten van een netwerk wordt aangesloten. Vervolgens worden gegevens over het netwerkverkeer, responstijden van applicaties en SNMP-apparaatgegevens in de gaten gehouden en opgeslagen. iAM:Networks combineert de kracht van netwerkapparaatbeheer (volgens SNMP) met het bewaken van responstijden van applicaties en netwerkverkeer op de belangrijkste netwerksegmenten.

iAM:Networks geeft netwerk- en systeembeheerders een volledig overzicht van hun netwerk en laat hen hun netwerkverkeer bekijken in een makkelijk afleesbaar grafisch of tabulair formaat. Problemen zoals bottlenecks kunnen snel worden geïdentificeerd en opgelost, waardoor eindgebruikers een storingsvrij netwerk blijven ervaren. Deze oplossing kan ook worden ingezet om te bepalen of het netwerk doelmatiger kan worden gebruikt, door applicatieservers, printers en dergelijke naar andere segmenten te verplaatsen. De applicatie signaleert eveneens die medewerkers, die muziek of games downloaden op drukke netwerkmomenten. Met iAM:Networks kunnen organisaties het gebruik van het netwerk optimaliseren en daardoor eenvoudig bepalen of kostbare netwerk-upgrades te vermijden zijn.

Door de responstijden van applicaties te bewaken, is exact bekend wanneer bepaalde drempels worden overschreden. In dat geval zal iAM:Networks een alarmmelding genereren. Het applicatiegebruik kan binnen het gehele bedrijf worden bewaakt of alleen voor specifieke client-machines, inclusief of exclusief netwerkresponstijden. Door in de loop van de tijd data te verzamelen kunnen trends voor wat betreft applicatierespons en netwerkgebruik worden gesignaleerd. Analyse hiervan kan leiden tot verbeteringen. Rapporten en grafieken van zowel responstijden van applicaties als netwerkgebruik zijn ook beschikbaar voor managementrapportages en SLA-management.

iAM:Networks combineert het bewaken van applicatieresponstijden, netwerkverkeer en traditionele SNMP-traps in een eenvoudig te installeren apparaat, dat het netwerk niet belast. Het is daarom niet meer nodig drie aparte netwerkmonitorproducten aan te schaffen en te beheren. Met iAM:Networks worden detectors geplaatst op strategische punten in een netwerk. Deze bewaken permanent de datapackets die over het netwerk bewegen (zoals webverkeer, ftp-verkeer, mailverkeer, etc.). Vervolgens worden deze gegevens op een centrale plaats verzameld. Wanneer bepaalde, door de gebruiker gedefinieerde drempels of parameters worden overschreden, worden meldingen gegenereerd waarbij van verschillende waarschuwingsmechanismen gebruik kan worden gemaakt. Ook is er een analysefaciliteit voorhanden waarmee deze data op het niveau van applicatieprotocol, IP-adres en zelfs sessies bekeken kunnen worden, teneinde te bepalen wie of wat de oorzaak van een bottleneck kan zijn.

De analyse van het bandbreedtegebruik kan helpen om het netwerkgebruik te optimaliseren, teneinde kostbare upgrades te vermijden en om netwerkproblemen snel en makkelijk uit de wereld te helpen. De netwerkkwaliteit voor eindgebruikers kan worden verbeterd door responstijden van applicaties te meten, terwijl de krachtige analysemogelijkheden de oorzaak van eventuele problemen kunnen achterhalen.

Over itheon
itheon is gespecialiseerd in software voor performancebeheer, high availability management en Automated Service Level Management (ASLM) op het gebied van applicaties, servers, netwerken en opslagsystemen. itheon heeft meer dan 15 jaar ervaring met het automatiseren van het monitoren en beheren van ICT-infrastructuren en gaat daarbij uit van het belang van IT voor de business van de klant. Tot de klanten behoren onder meer Vodafone, Reuters, Yell, Cap Gemini en Anite. itheon is een Microsoft Gold Certified Partner en werkt nauw samen met HP en IBM om hun klanten geïntegreerde kwaliteitsoplossingen te leveren. Het bedrijf is gevestigd in Woerden, het hoofdkantoor bevindt zich in Welwyn Garden City, Herts. UK en maakt gebruik van een wereldwijd netwerk van resellers.