Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (27/5)

Oosterhout, dinsdag 27 mei 2003

Bodemverontreiniging
SLEEUWIJK: Op 13 mei constateerde de politie dat medewerkers van een akkerbouwbedrijf uit de gemeente Woudrichem illegaal afval begroeven. Uit onderzoek bleek dat het ging om enkele honderden tonnen knolselderij. Dit is schadelijk voor het milieu omdat zon grote concentratie afvalstoffen de bodemstructuur aantast. Het bedrijf kreeg van de provincie de opdracht om de knolselderij af te voeren naar een composteerbedrijf. Bij controle bleek dat het bedrijf in gebreke is gebleven. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding
HANK: Op maandag 26 mei 2003, omstreeks 18.45 uur vond er op de Nathalsweg een aanrijding plaats tussen een personenauto die werd bestuurd door een 57-jarige inwoner van Hank en een personenauto die werd bestuurd door een 32-jarige inwoonster van Hank. De 32-jarige bestuurster reed vanaf een zijweg de Nathalsweg op en zag daarbij de auto van de 57-jarige bestuurder over het hoofd. Het gevolg was een aanrijding. De vrouwelijke passagier van de auto bestuurd door de 57 jarige inwoner uit Hank had last van haar nek en is per ambulance vervoerd naar het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout.

Doorrijden na een aanrijding
DUSSEN: Op maandagochtend 26 mei 2003 werd een op het parkeerterrein aan de Molenkade geparkeerde personenauto beschadigd aangetroffen door de eigenaar. Uit onderzoek is gebleken dat de schade aan de auto was veroorzaakt door een andere auto. De dader is echter doorgereden zonder zich bekend te maken. Op de beschadigde auto werd groene lak aangetroffen. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

Diefstal uit woning tijdens de vakantie
DONGEN: Een bewoner van een huis aan de Vaartweg ontdekte toen hij maandagavond 26 mei van vakantie terug kwam dat er was ingebroken in zijn woning. De inbrekers zijn via de achterzijde van de woning binnengekomen. De buit bestaat uit een geldbedrag.

Aanrijding tussen personenauto en dronken fietser DRIMMELEN: Op dinsdag 26 mei omstreeks 23.00 uur hield de politie op de Biesboschweg een 45-jarige fietser uit Made aan. Dit gebeurde na een aanrijding tussen een personenauto en de fietser. De fietser bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en reed tegen de voorzijde van de stilstaande personenauto. Daarna kwam hij ten val. Hij had een kleine hoofdwond. De bestuurder van de personenauto had de auto al tot stilstand gebracht bij het zien van de slingerende fietser. In het bureau blies de man 625 ug/l.

Verkeerscontrole in Raamsdonksveer
RAAMSDONKSVEER: Op maandag 26 mei hield de politie tussen 14.00 uur en 16.00 uur een verkeerscontrole op de Kerklaan. Er werden ongeveer 55 voertuigen gecontroleerd. Acht bestuurders kregen een bekeuring. Onder andere voor het niet dragen van de autogordel en voor technische mankementen aan hun voertuig. Een bestuurder werd bekeurd voor het niet op de juiste wijze vervoeren van personen, er werden tien kinderen vervoerd in één personenwagen.

Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: Op 26 mei hield de politie snelheidscontroles op de volgende plaatsen in de gemeente Drimmelen een snelheidscontrole. Helkant, Kerkdijk, van 09.10 uur tot 12.10 uur. Aantal passanten: 318. Overtredingen: 46. Hoogste snelheid: 64 km p/u.
Lage-Zwaluwe, Oude Weg, van 12.40 uur tot 15.40 uur. Aantal passanten: 389. Overtredingen: 31. Hoogste snelheid: 85 km p/u.

Poging tot inbraak in woning
TERHEIJDEN: In de nacht van zondag 25 mei op maandag 26 mei probeerde men bij in te breken bij een woning aan de Schansstraat. Aan de achterzijde werd een breekvoorwerp tussen de deur en het deurkozijn ingezet. Het is bij een poging gebleven. Wel is er schade aan de deur en de slotplaat.