Provincie Noord-Holland

Ruim 2 miljoen voor Wijksteunpunten

Haarlem, 27 mei 2003 - Gedeputeerde Staten (GS) hebben besloten 2,1 miljoen te investeren in drie nieuwe WijksteunpuntenPlus in de gemeenten Wieringen, Den Helder en Schermer. Het doel van deze WijksteunpuntenPlus is het mogelijk maken voor ouderen en andere zorgvragers om zelfstandig in hun eigen wijk of kleine kern te blijven wonen.

Een Wijksteunpunt Plus is een locatie van waaruit wijkgebonden service wordt geboden voor zelfstandig wonende ouderen en andere zorgvragers. Met deze wijksteunpunten wordt gestreefd naar op maat gesneden zorg- en dienstverlening. De hierna volgende initiatieven bieden volgens Gedeputeerde Staten een goede combinatie van zorg- en dienstverlening, afgestemd op de behoeften in de wijk of dorpskern:
* "Parkzicht" in Hippolytushoef in de gemeente Wieringen;
* "Julianadorp" in Den Helder

* "De Horn" te Schermerhorn, gemeente Schermer
De gemeente Wieringen wil in het steunpunt in Hippolytushoef zelfstandige woningen combineren met een Wijksteunpunt Plus waarin een bibliotheek en zorgverlening aan psychiatrische cliënten Het wijksteunpunt in Julianadorp gaat ook kinderopvang aanbieden. Wijksteunpunt De Horn wordt opgezet vanuit de doelgroepen ouderen en gehandicapten. Er wordt gedacht aan extra praktijkruimte voor een huisarts, fysiotherapeut en ruimte voor een prikpunt. In het steunpunt is ook een jongerenwerker gehuisvest.

Inlichtingen Rieke Kamphuis, tel (023) 514 35 44 Inlichtingen voor de pers: Marieke Ottevanger, tel. (023) 514 40 07

Marieke Ottevanger 27-5-2003 14:47:00