Gemeente Breukelen




Buitengebied Scheendijk krijgt riolering

In 2005 mag huishoudelijk afvalwater niet meer op oppervlaktewater worden geloosd. De gemeente heeft voor het buitengebied een rioleringsplan opgesteld. Tot nu toe lozen (recreatie)woningen, woonarken en stacaravans hun huishoudelijk afvalwater op het oppervlaktewater. Dat is vanaf 2005 niet langer toegestaan.

Voor de Scheendijk betekent dit dat voor 135 perscelen een aansluiting op de riolering gemaakt moet worden. Om bewoners en belanghebbenden op de hoogte te brengen van de plannen, belegt de gemeente twee informatie-avonden: op dinsdag 1 juli voor de mensen met een perceel ten noorden van de lijn Scheendijk-zuid huisnr. 3 en ´t Waterhoen. Op woensdag 2 juli voor de overige belanghebbendenn. De avonden beginnen om 19.30 uur en vinden plaats in de raadszaal van het gemeentehuis Markt 13 in de gemeente Breukelen.

De gemeente stelt een plan op, dat beschrijft waar persleidingen en pompputten komen te liggen. In overleg met de bewoners bepaalt de gemeente de exacte plek van de pompputten. De kosten van het aanbrengen van en rioleringsinstallatie zijn voor rekening van de gemeente. Bewoners betalen de afvoerleidingen die het eigen perceel aansluiten op het gemeenteriool.

Naar verwachting beginnen de werkzaamheden in dit deel van de Kievitsbuurt in het najaar van 2003. Helaas is overlast onvermijdelijk maar de gemeente doet zijn best dit zo veel mogelijk te beperken.