Provincie Noord-Brabant


Persbericht

Provinciaal geld voor overkapping en onderdoorgang

Station Reeshof financieel rond

De financiering voor de Tilburgse voorstadhalte Station Reeshof is rond dankzij een provinciale subsidie. Het geld is bestemd voor de perronkap en de afwerking van de onderdoorgang. Groter comfort en aantrekkelijke uitstraling geven bij de opening in december een voorproefje van het toekomstige OV-netwerk BrabantStad. Er wordt nog een beeldmerk ontwikkeld om de herkenbaarheid te vergroten.

Half december 2003 moet het station Reeshof in Tilburg opengaan. De voorbereiding voor de voorstadhalte is moeizaam verlopen. De bouw is inmiddels wel gestart maar de financiering was nog steeds onzeker. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben daarom op 27 mei besloten om Prorail, die het project realiseert, een maximale financiële bijdrage te geven van 450.000 euro exclusief btw.

Station Reeshof wordt de eerste grote voorstadhalte in het OV-netwerk BrabantStad, dat de provincie samen met de Brabantse steden voorbereidt. Een hoogwaardige uitstraling moet de ambitie van het OV-netwerk BrabantStad duidelijk maken. Sleutelwoorden zijn comfort, veiligheid en aantrekkelijkheid. De bouwkosten voor het station nemen daardoor toe met 2.190.000 euro, waarvan ruwweg de helft dient voor de perronkap en de afwerking van de onderdoorgang. De subsidie van de provincie dekt de helft van deze laatste kosten, de andere helft komt voor rekening van de gemeente Tilburg.

Oorspronkelijk zouden alleen Rijk en gemeente het station financieren. Maar door hogere eisen (langer perron, luxere tegels, perronkap) en stijgende bouwkosten ontstond een tekort dat de provincie nu voor een kwart afdekt. De totale bouwkosten voor het station bedragen 7.970.000 euro.