Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 28 mei 2003

STRABRECHT COLLEGE GESTART MET
ZWERFAFVALPROJECT 'ZWERF JE MEE?'

Op maandag 26 mei is het Strabrecht College gestart met het zwerfafvalproject 'Zwerf je mee?'. Het project is bedoeld om de leerlingen meer bewust te maken van het zwerfafvalprobleem. In samenwerking met de gemeente en de Milieudienst Regio Eindhoven is een lespakket ontwikkeld voor de tweedejaars leerlingen, dat aansluit op hun biologieprogramma. Als onderdeel van het project gaan de leerlingen ook zelf zwerfvuil ophalen in Geldrop; dit gebeurt op door de gemeente aangewezen locaties.

De leerlingen gaan de komende drie weken aan de slag onder begeleiding van leerkrachten, zij worden hierbij ondersteund door medewerkers van de gemeente. Als het weer de buitenactiviteiten niet toelaat, worden deze vervangen door een les van een gemeentelijke milieuwachter.

PRIJS BESTE WERKSTUK
De leerlingen sluiten het project af met het maken van een werkstuk of poster, die vakinhoudelijk door de sectie biologie van het Strabrecht College beoordeeld wordt. Daarnaast zal een jury de werken beoordelen op hun originaliteit en creativiteit. De jury bestaat uit wethouder Van Leijsen, medewerkers van de gemeente en de Milieudienst Regio Eindhoven. De beste werkstukken of posters worden beloond met een prijs die wethouder Van Leijsen op maandag 23 juni op het gemeentehuis zal uitreiken.