Ingezonden persbericht

Elektronische drukschakelaar met ATEX-goedkeur

UITHOORN, 20030527 -- HITMA-leverancier Barksdale heeft een schakelaar toegevoegd aan de UDS7 familie: de UDS7-Eex-ia. De multifunctionele drukschakelaar is ontwikkeld voor de procesindustrie en is uitermate geschikt voor gas- en olietoepassingen. Deze intrinsiek veilige UDS7 is geschikt voor gevaarlijke omgevingen categorie 1G en 2G volgens ATEX (CENELEC Zone 0 en 1). De schakelaar voldoet aan de ATEX-richtlijnen die vanaf juli 2003 gelden. De UDS7-Eex-ia is bestand tegen snel ontvlambare en agressieve media met werktemperaturen die kunnen oplopen tot 100¢XC.

De schakeluitgangen zijn ontworpen conform NAMUR DIN 19234 met PNP-toepassingen . Het dubbele schakelpunt is eenvoudig in te stellen en de overige parameters kunnen, zonder het proces te onderbreken, aangepast worden. Samen met een analoge uitgang is de schakelaar goed toepasbaar in gedeeltelijk of volledig geautomatiseerde processen.

De digitale UDS7-Eex-ia biedt vele voordelen namelijk:
- Ruimtebesparing door slanke en compacte model,
- Besparing op onderhoud door fout-historie en Watch dog technologie,

- Nauwkeurige set-point instelling,

- Vrij instelbare hysterese en tijdsvertraging,
- Draaibaar display.

Tot slot wordt op de display de actuele druk weergegeven samen met eventuele schakelingen. Een veiligheidscode biedt een selectieve toegang tot de verschillende bedieningsniveaus. De instellingen kunnen eenvoudig geprogrammeerd worden d.m.v. het toetsenbord op de schakelaar. De UDS7-Eex-ia heeft een hoge nauwkeurigheidsklasse 0,5%f.s. en wordt geleverd met standaard DIN-connectoren.



Ingezonden persbericht