Digitale Gemeente Houten

Heemsteedseweg aangesloten op De Staart

dinsdag 27 mei 2003 - Bron: Gemeente Houten

De Heemsteedseweg wordt aangesloten op de westelijke rotonde De Staart ter hoogte van de carpoolplaats A27. Burgemeester en wethouders van Houten gingen dinsdag akkoord met deze nieuwe verbinding, die het gebied Laagraven moet ontsluiten. Het project begroot op 150.000 wordt voor het merendeel gefinancierd door projectontwikkelaar WCN. Daarnaast wordt subsidie bij het BRU aangevraagd. Naar verwachting nog deze zomer gaat de nieuwe weg open.

De komst van de golfbaan en de vestiging in kasteel Heemstede van een restaurant en het kantoor van WCN hebben geleid tot een forse verkeerstoename op de Heemsteedseweg en de Heemsteedse Kanaaldijk. De combinatie vrachtverkeer en fietsers, uit of naar Nieuwegein, zorgt met name op de Heemsteedse Kanaaldijk voor een ongewenste verkeerssituatie.

Draagvlak
Tijdens een gezamenlijke informatiebijeenkomst van de gemeenten Houten en Nieuwegein, februari vorig jaar, tekende zich een groot draagvlak voor ontsluiting van Laagraven af. Wel werden kanttekeningen geplaatst bij het voornemen op de Heemsteedseweg een fysieke barrière te maken ter voorkoming van sluipverkeer.

Afgesproken werd de knip niet direct aan te brengen, maar een jaar na openstelling van de ontsluiting de verkeerssituatie te evalueren om dan mogelijk alsnog te besluiten tot een barrière. Indien door omwonenden gewenst, zou zo'n evaluatie eerder plaatsvinden. Wél zijn borden geplaatst die aangeven dat doorgaand verkeer niet is toegestaan.

Dat sindsdien een jaar verstreek, is vooral een financiële kwestie. De uitwerking van het ontwerp bleek aanmerkelijk duurder dan voorzien, zodat naar aanvullende dekking moest worden gezocht.

Nu deze financiële hobbel is genomen, kan op de kortst mogelijke termijn de aanleg starten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).