Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-05-2003 3e persbericht van dinsdag 27 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw van tas beroofd
Op de Vlokhovenseweg is dinsdag tussen 13.00 en 13.15 uur een 24-jarige Eindhovense vrouw van haar tas beroofd. De vrouw fietste over de eerdergenoemde straat toen zij door een scooter met daarop twee jongens werd ingehaald. Eén van hen trok de tas van haar schouders waarop het duo doorreed. In de tas zaten een portemonnee met ongeveer 60 euro, een legitimatiebewijs en een mobiele telefoon.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad betrapt
Een man van 23 jaar uit Eindhoven is dinsdagmiddag rond 13.15 uur aangehouden omdat hij had ingebroken in een woning aan de Bergstraat. Een getuige had gezien dat iemand door een raam aan de achterkant de woning was ingeklommen. Toen de politie in het huis ging kijken, was de verdachte daar nog aanwezig. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Valkenswaard: Politie rolt handel in GHB op
De politie van Valkenswaard-Waalre heeft in de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de handel in GHB en cocaïne in Valkenswaard. De aanleiding was de overlast van de handel in woonwijken. Er waren signalen dat er vanaf augustus/september 2002 een groep actief was met de handel. Begin februari van dit jaar werd het onderzoek gestart en dat resulteerde in zeven aanhoudingen. Zes verdachten komen uit Valkenswaard: vijf mannen van 20 (3x), 25, 34 jaar, en een meisje van 17 jaar. Zij zouden de GHB kopen bij een 22-jarige man in Duizel. Hij werd ook aangehouden. Bij huiszoekingen zijn twee liter GHB gevonden. Ook werd verpakkingsmateriaal met resten GHB en cocaïne gevonden. Per week werd 1 tot 1 ½ liter GHB en 3 ons cocaïne verhandeld. Van de aangehouden personen zitten er nog vijf vast. Van het meisje en van één van de 20-jarige mannelijke verdachten is in afwachting van de terechtzitting de bewaring geschorst. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Nuenen: Wielrenner gewond
Een wielrenner van 44 jaar uit Nuenen is dinsdagochtend rond 11.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Toen hij over het fietspad van het Varenpad reed, gaf hij op de kruising met de Laan van Nuenhem geen voorrang aan een auto. Die werd bestuurd door een man van 44 jaar uit Nuenen. De wielrenner raakt de wagen in de flank, waarna hij op de grond terecht kwam. Daardoor raakte hij een aantal tanden kwijt en liep hij een gebroken kaak op. De man is naar het Sint Annaziekenhuis in Geldrop gebracht, waar hij is geopereerd.