Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave dinsdag 27 mei 2003
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde maandagmiddag omstreeks vijf uur een onderzoek in een woning in de Landmanstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 130 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Door Eneco werd geconstateerd dat de voor de hennepkwekerij benodigde elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Tegen de 44-jarige eigenaar van de hennepkwekerij werd, op grond van de Opiumwet, proces verbaal opgemaakt.


* JONGEN BEROOFD VAN SIERADEN
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks half één werd op de Mathenesserlaan een 13-jarige jongen uit Rotterdam beroofd van twee gouden armbanden. Het slachtoffer werd door een onbekende man benaderd, die hem vervolgens sommeerde zijn sieraden af te geven. Toen de jongen dit weigerde werd hij door de verdachte op zijn rug geslagen en werden de sieraden van zijn arm getrokken. Met de buit, fietste de berover weg in onbekende richting.


* DAMESMODEZAAK OVERVALLEN
ROTTERDAM - Een nog onbekende man heeft maandagmiddag een damesmodezaak aan de Streksingel overvallen. De man kwam de zaak binnen en vroeg aan de 56-jarige beheerster geld voor de parkeermeter. Hierop liep de man achter de balie en bedreigde de vrouw die probeerde te verhinderen dat de man aan de kassa kwam. Vervolgens ging de vrouw naar de winkel van de buren om de politie te waarschuwen. De overvaller haalde een nog onbekend geldbedrag uit de kassa en verliet de zaak. Hij verdween in een gereedstaande personenauto. De recherche van het district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in.


* SCOOTERRIJDER IN BEZIT VAN VUURWAPEN
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks acht uur controleerden politiemensen van het district Rotterdam-Centrum op de Nieuwe Binnenweg een 21-jarige scooterrijder afkomstig uit Rotterdam. De man bleek in het bezit van een vuurwapen, dat hij in zijn jaszak droeg. Het vuurwapen werd in beslag genomen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij werd ingesloten.


* VIER GEWONDEN BIJ AANRIJDING
ROTTERDAM - Bij een aanrijding tussen een trekker met aanhangers en een personenauto, maandagavond omstreeks kwart over elf op het terrein van een containerterminal aan de Europaweg, zijn de vier inzittenden van de personenauto gewond geraakt. De bestuurder, afkomstig uit Capelle a/d IJssel raakte licht gewond. Zijn arm raakte uit de kom. Een 40-jarige passagier, afkomstig uit Rotterdam, werd met snijwonden in zijn gezicht en gebroken ribben door de GGD overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis, terwijl een andere passagier, een 28-jarige Rotterdammer met een schouderkombreuk naar het Vlietlandziekenhuis werd gebracht. De vierde inzittende, een 37-jarige inwoner van Ridderkerk werd met gebroken ribben en breuken aan beide armen overgebracht naar het Zuiderziekenhuis waar hij werd opgenomen op het intensive care. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.