Tie Holding NV

TIE: EAN DAS KIEST VOOR TIE MESSAGING CENTER

De Data Alignment Service van EAN Nederland baseert de distributie van catalogi op TIE software.

dinsdag, 27 mei, 2003

Het aan de Amsterdamse beurs Euronext genoteerde B2B-integratie-softwarebedrijf TIE Holding (TIE) maakt hierbij bekend dat EAN DAS, de Data Alignment Service van EAN Nederland, heeft gekozen voor de TIE Messaging Center-software. TIE zal dit berichtenafhandelingsysteem, leveren, implementeren en onderhouden. Tevens annonceert TIE vandaag een speciale versie van TIE Catalog Manager voor EAN DAS, waarmee gebruikers van EAN DAS op een efficiënte manier kunnen aansluiten.

EAN DAS is de Data Alignment Service van EAN Nederland, uitgevoerd in opdracht van het CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) en de SMA (Stichting Merkartikel). Via EAN DAS worden momenteel langs elektronische weg artikelgegevens tussen ruim 400 leveranciers en enkele grote retailers uitgewisseld middels een centrale database. Het betreft neutrale artikelgegevens zoals afmetingen, gewicht, EAN-codes en BTW-tarief welke nodig zijn voor het efficiënt aansturen van logistieke processen. EAN DAS is een onmisbare bouwsteen voor ECR (Efficient Consumer Response), het moderne samenwerkingsconcept tussen afnemers en leveranciers van consumentenartikelen.

Het TIE Messaging Center is een zeer veelzijdig product voor any-to-any datatransformatie en berichtenuitwisseling tussen verschillende organisaties. Deze TIE software zal in eerste instantie gebruikt gaan worden binnen EAN DAS om alle artikelbestanden van de aangesloten fabrikanten en leveranciers te ontvangen, te vertalen naar het gewenste formaat en klaar te zetten om ingelezen te worden in de EAN DAS (SINFOS) data pool. Daarnaast zal het TIE Messaging Center ervoor zorgen dat de afnemers van de EAN DAS data pool (op dit moment zijn dit de Nederlandse food- en drogisterijretailers) de artikelinformatie krijgen die zij wensen.

Vanaf vandaag biedt TIE ook een speciale versie van de TIE Catalog Manager voor EAN DAS. Dit product is uitermate geschikt voor bedrijven die van EAN DAS gebruikmaken, om op eenvoudige wijze artikelinformatie te verzamelen, te onderhouden en te distribueren. Uiteraard sluit dit product perfect aan op het TIE Messaging Center dat nu gebruikt wordt om de communicatie met EAN DAS te regelen.

EAN Nederland beschouwt de aanschaf van het TIE Messaging Center als een strategische aankoop. EAN Nederland creëert hiermee de mogelijkheid om, naast de bestaande communicatiepatronen, in de toekomst ook de nieuwste vormen van berichtenuitwisseling te kunnen ondersteunen (zoals ebXML messaging) ter bevordering van de elektronische communicatie tussen haar leden.

Profiel EAN Nederland

EAN Nederland: van, voor en door gebruikers
EAN Nederland is een onafhankelijk en neutraal platform dat de internationale EAN-standaards voor automatische identificatie en elektronische communicatie ontwikkelt en beheert voor de Nederlandse markt. Tevens stimuleert EAN Nederland een brede toepassing van deze standaards en ondersteunt zij gebruikers bij het invoeren van de EAN-standaards in hun bedrijfsprocessen. EAN is een echte gebruikersorganisatie: van, voor en door haar deelnemers. Op dit moment zijn circa 5600 bedrijven uit diverse branches aangesloten bij EAN Nederland.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com
website: www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2003. All rights reserved.