Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-05-2003 4e persbericht van dinsdag 27 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw gedupeerd door oplichters
Een vrouw van 81 jaar uit Eindhoven is dinsdag de dupe geworden van oplichtingspraktijken. De vrouw werd rond 16.00 uur thuis opgebeld door een man die meldde dat er asbest onder haar woning aan de Le Sage ten Broeklaan was gevonden. Omdat dat meteen opgeruimd moest worden, moest de vrouw ook meteen 5500 euro bij de bank gaan halen om de kosten te betalen. Van de bank kreeg ze echter maar duizend euro mee. Toen de vrouw terug naar huis liep, werd ze aangesproken door een getinte man van ongeveer 1,70 meter lang en tussen de 25 en 30 jaar oud. Die zei dat er bij haar woning inmiddels was begonnen met het opruimen van het asbest. Daarna ging hij er vandoor. Vlakbij haar woning werd ze aangesproken door een blanke man van ongeveer 25 jaar met kort blond haar. Hij pakte plotseling haar handtas af, stapte in een gereedstaande auto en ging er vandoor. De handtas was echter leeg, want de vrouw had haar portemonnee met het geld erin in haar jaszak gestopt. Even later werd de vrouw thuis opgebeld door iemand die zich uitgaf voor politieman. Hij zei dat de politie de daders bijna te pakken had, en dat ze zelf geen moeite meer hoefde te doen. De vrouw heeft toch aangifte gedaan. Er zijn bij de politie verder geen aangiften binnengekomen.

Eindhoven: Vrouw aangehouden na bedreiging
Een vrouw van 42 jaar uit Eindhoven is dinsdagavond rond 20.00 uur aangehouden. Ze wordt ervan verdacht dat ze kort daarvoor in de omgeving van het Winkelcentrum Woensel een andere vrouw met een groot mes zou hebben bedreigd. De bedreigde vrouw vertelde dat tegen een voorbijgangster, en die heeft de politie gebeld. Het slachtoffer zelf is er op de fiets vandoor gegaan en is spoorloos verdwenen. Agenten troffen kort na de melding op de Clervauxlaan de verdachte vrouw aan op een bromscooter. In de bagageruimte van de brommer lag een groot mes. De vrouw is aangehouden en zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Beenbreuk na valpartij
Een jongen van 16 jaar uit Eindhoven is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De jongen reed op de Muzenlaan op een bromscooter. Vlak voor de bocht naar de Jasonstraat gleed hij door nog onbekende oorzaak onderuit. In het ziekenhuis bleek hij een open beenbreuk te hebben opgelopen.

Helmond: Snelheidscontrole
Op de Nachtegaallaan is tussen 14.30 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 15 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. Twee bestuurders van een brommer kregen een bekeuring omdat ze zonder helm reden.

Deurne: Snelheidscontroles
Op twee plaatsen in Deurne zijn dinsdag snelheidscontroles gehouden. Op de Griendtsveenseweg werd gecontroleerd tussen 9.30 en 11.45 uur. Van de 184 gecontroleerde voertuigen reden er 43 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 125 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. Tussen 13.00 en 15.30 uur werd gecontroleerd ter hoogte van de T-kruising Snoertsebaan/Regenweg. Van de 229 gecontroleerde voertuigen reden er 24 te hard. Ook hier mag 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 113 km/u.

Veldhoven: Auto gestolen
Vanaf de Provincialeweg is dinsdag tussen 9.30 en 14.30 uur een auto weggehaald. Het gaat om een grijze Mitsubishi Space Star (27-HL-ZS).

Geldrop: Bestolen van portemonnee
Een vrouw van 62 jaar uit Geldrop is dinsdagmiddag rond 15.00 uur bestolen van haar portemonnee met inhoud. Toen de vrouw in een winkel aan de Langstraat was, merkte ze dat de beurs uit haar handtas was gehaald. In de portemonnee zaten (bank)pasjes en ongeveer 40 euro contant geld.

Geldrop/Mierlo: Verkeerscontroles
Bij verkeerscontroles op de Laan der Vier Heemskinderen en het Bogardeind in Geldrop en de Santheuvel West in Mierlo zijn dinsdag 17 bekeuringen uitgedeeld. Er werden in totaal 40 voertuigen gecontroleerd op snelheid (acht overtredingen), geldigheid APK-keuring (één overtreding) en het dragen van de autogordel (acht overtredingen).