TNT Post Groep NV

TPG verwerft belangrijk Express contract met Braziliaanse Post

27 mei 2003

De post, express en logistieke onderneming TPG N.V. heeft bekendgemaakt dat zij via haar divisie TNT Express een openbare aanbesteding heeft gewonnen voor de distributie van zendingen van de nieuwe internationale express dienst van het Braziliaanse staatspostbedrijf Empresa de Correios e Telegrafos (Correios). Het contract, dat binnenkort getekend zal worden, vertegenwoordigt naar verwachting een totale omzet van meer dan EUR 20 miljoen in de komende vijf jaar.

De klanten Empresa de Correios e Telegrafos krijgen hiermee toegang tot een betrouwbare internationale deur-tot-deur express service en dit zal naar verwachting leiden tot een versterking van de concurrentiepositie van Braziliaanse bedrijven in andere landen.

De samenwerking van TNT Express, de toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van wereldwijde express diensten voor de zakelijke markt en Empresa de Correios e Telegrafos, dat als één van de meest betrouwbare en succesvolle organisaties van Brazilië beschouwd wordt, zal het voor de klanten die vanuit Brazilië internationale express zendingen versturen mogelijk maken het wereldwijde express netwerk te gebruiken.

Het verwerven van dit contract is opnieuw een voorbeeld van het succes van TNT in het aangaan van samenwerkingsverbanden met postorganisaties zoals Correos de Chile, China State Post en andere postbedrijven overal ter wereld.

"We zijn zeer verheugd dat Empresa de Correios e Telegrafos voor ons bedrijf heeft gekozen voor het verlenen van wereldwijde express diensten. Beide partners zullen profiteren van dit samenwerkingsverband. Daarnaast zal het leiden tot een verdere verbetering van de positie van TNT Express in Brazilië", aldus Alan Jones, Group Managing Director van TNT Express.

TNT is al bijna 30 jaar actief in Brazilië. De divisie Express heeft in Brazilië meer dan 400 werknemers en is werkzaam in ruim 350 steden met een eigen netwerk of via partnerbedrijven. In de laatste jaren zijn de groei en de rentabiliteit verbeterd en is TNT Express het eerste bedrijf in Brazilië dat de 'Investor in People Award' heeft verkregen.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 150.000 medewerkers in 62 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2002 bedroeg EUR 11,7 miljard, een toename van 5% ten opzichte van 2001. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

TNT Express is een divisie van TPG N.V.. TNT Express is de toonaangevende dienstverlener op het gebied van wereldwijde express diensten voor de zakelijke markt. TNT Express vervoert wekelijks 3,6 miljoen express pakketten, documenten en vracht naar meer dan 200 landen. Het TNT netwerk omspant de wereld met 891 depots, hubs en sorteercentra, 20.000 voertuigen en 43 vliegtuigen. TNT Express beschikt over de grootste land- en lucht infrastructuur voor de levering van deur-tot-deur express diensten op bestelling in Europa. Bezoek de website van TNT op www.tnt.com