Novem

28-5-2003 - 8-10-2003
28 mei, 11 juni, 17 september en 8 oktober Masterclass Duurzame Bedrijventerreinen in Uden

Masterclass duurzame bedrijventerreinen in Uden

Novem organiseert samen met de stichting Beheer Bedrijfsterreinen Uden onder de naam 'Udense School' een masterclass over het verduurzamen van bedrijventerreinen. Thema is: 'De organisatie van samenwerking'. De masterclass, die uit vier bijeenkomsten bestaat, is bedoeld voor bedrijven(verenigingen) en gemeenten die aan het begin staan van de ontwikkeling van een duurzaam bedrijventerrein. De uitgenodigde docenten hebben ervaring en zijn deskundig op dit gebied.

Duurzame bedrijventerreinen Uden is door Novem en het Ministerie van EZ uitgeroepen tot een van de zes 'boegbeelden' onder de duurzame bedrijventerreinen. De boegbeelden ondersteunen kennisoverdracht over het verduurzamingsproces van bedrijventerreinen. Het thema 'De organisatie van samenwerking' is gekozen omdat het Udense project zich onderscheidt door ruime aandacht voor het realiseren van draagvlak, het bij de les halen van betrokken partijen en het opzetten van een goede organisatiestructuur.

Voorwaarden voor deelname aan de masterclass zijn het aangeven van een motivatie waarom men wil deelnemen en het inbrengen van een eigen case omtrent een te verduurzamen bedrijventerrein, die als basismateriaal dient. Na afloop hebben deelnemers inzicht in het proces van samenwerking. Bovendien schrijft ieder voor de eigen case een startnotitie, te gebruiken als uitgangspunt voor verdere besluitvorming.

De cursusdata zijn de woensdagen 28 mei, 11 juni, 17 september en 8 oktober 2003. Elke bijeenkomst duurt een dagdeel. De totale kosten van de 4 masterclass-bijeenkomsten inclusief lesmaterialen en lunches bedragen EUR 320,- Inschrijven is mogelijk tot 11 april 2003. aanmelden28 mei, 11 juni, 17 september en 8 oktober Masterclass Duurzame Bedrijventerreinen in Uden

Intekenformulier Masterclass Uden ( Word Document 20k )
Uitnodigingsbrief Masterclass Uden ( Word Document 55k )
Zie het origineel http://www.novem.nl/default.asp?documentId=22005 .