Ingezonden persbericht


24 mei 2003

Kies voor natuur in uw waterschapsbestuur

Onder het motto Kies voor natuur in uw waterschapsbestuur hebben de groene kandidaten op zaterdagmorgen 24 mei bij Bezoekerscentrum de Watermolen in Arnhem met een ludieke waterestafette het startschot voor hun groene waterschapscampagne gegeven.

Van 28 mei tot 12 juni zijn er weer waterschapsverkiezingen voor de waterschappen Veluwe, Rijn en IJssel en Rivierenland. Deze verkiezingen bieden alle inwoners de mogelijkheid iets te doen voor de eigen groene leefomgeving door te stemmen op groene bestuurskandidaten. Deze groene kandidaten zijn deskundige mensen die natuur, milieu en landschap een warm hart toedragen.

Na een muzikale theatervoorstelling rondom het thema is het startschot gegeven voor de waterestafette. In estafettevorm zijn de groene kandidaten met een juk met twee emmers schoon water uit de St Jansbeek door de stad getrokken. Onderweg zijn informatiefolders en ballonnen uitgedeeld. Zo is de aandacht getrokken van het winkelend publiek.

Campagne in de kieskringen
De komende week gaan de groene bestuurskandidaten in hun eigen kieskringen de boer op . In het bestuur van het waterschap zitten vertegenwoordigers van verschillende belangengroepen, o.a. boeren en kamer van koophandels. Natuur en milieu hebben zelf geen stem warme zij voor zichzelf op kunnen komen. De groene kandidaten zijn daarom de stem van natuur en milieu. Zij leggen de nadruk op het belang van een goede vertegenwoordiging van natuur- en milieubelangen in de waterschappen. Schoon water is essentieel voor de gezondheid van mens, dier, èn natuur.

De Gelderse Milieufederatie, koepel van ruim 100 lokale natuur- en milieugroepen in Gelderland, ondersteunt de groene kandidaten tijdens hun campagne. Voor de namen van groene kandidaten in de verschillende kiesdistricten: www.kiesnatuur.nl.

Noot voor de redactie,