Akzo Nobel

Akzo Nobel verkoopt Casco Impregnated Papers

Arnhem, 28 mei 2003 Akzo Nobel wil het onderdeel Casco Impregnated Papers verkopen aan Deutsche Beteiligungs AG en Harvest Partners Inc. voor een bedrag van EUR 114 miljoen. De transactie zal vermoedelijk eind juni worden afgerond.

Hoewel Casco Impregnated Papers dit jaar duidelijk beter presteert, past deze activiteit strategisch gezien niet meer in onze portefeuille. Het heeft slechts zijdelings een relatie met onze coatingsactiviteiten, aldus Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten. De verkoop van deze op zichzelf staande activiteit moet worden gezien in het licht van onze ambitieuze groeistrategie voor de kernactiviteiten van Coatings.

Het management van Casco Impregnated Papers staat volledig achter dit initiatief. Wij willen een actieve rol spelen in de ontwikkelingen in de bekledingsmaterialen- en houtverwerkende industrie, aldus John Ahlström, General Manager van Impregnated Papers. Het is daarom wenselijk een eigenaar te hebben met de duidelijke bedoeling om onze activiteiten te laten groeien.

Casco Impregnated Papers is een belangrijke, wereldwijd opererende leverancier van bekledingsmateriaal voor de houtverwerkende, meubel-, vloer- en auto-industrie. Het bedrijf is actief in 45 landen en behaalde in 2002 een omzet van EUR 265 miljoen. Alle 900 medewerkers gaan met de activiteiten over naar de nieuwe eigenaars.

Vertegenwoordigers van ondernemingsraden en vakbonden zijn van het bod op de hoogte gebracht en de benodigde medezeggenschapsprocedures zullen binnenkort van start gaan. Te zijner tijd zal ook de vereiste toestemming van regelgevende instanties worden gevraagd.

Internet: www.akzonobel.nl; www.deutschebeteiligungs.de; www.harvpart.com
Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343