Nutreco NV
PERSBERICHT

Amersfoort, 28 mei 2003

NUTRECO'S HYPOR FUSEERT MET GENEX

Internationaal voedingsmiddelenbedrijf Nutreco en Genex Swine Group Inc. hebben de fusie afgerond tussen het Canadese bedrijf Genex en Nutreco's bedrijf Hypor. Beide bedrijven houden zich bezig met het ontwikkelen van fokmateriaal voor de varkenshouderijen. Partijen hebben op 28 januari 2003 reeds een intentieverklaring ondertekend.

Het nieuwe bedrijf heeft een leidende positie in de markt van het ontwikkelen van fokmateriaal voor de varkenshouderijen in Canada, Japan, Spanje en België en heeft nu een goede uitvalsbasis voor verdere expansie in de Verenigde Staten, Latijns Amerika en Europa. Nutreco bezit een belang van 50% in het gefuseerde bedrijf, dat naar verwachting een omzet zal hebben van 30 miljoen euro en 200 medewerkers (FTE's).

"Met het klantenbestand van Hypor in Europa en Azië en dat van de Genex Swine Group in Canada hebben wij een leidende positie op de wereldranglijst", verklaart David Libertini, de nieuw aangestelde directievoorzitter en voormalig general manager van het Canadese Nutreco bedrijf Hybrid Turkeys.

* * * * *

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming op het gebied van kwalitatief hoogwaardige voeding voor mens en dier. De onderneming is actief in verschillende schakels van de voedselproductiekolom van vis, pluimvee- en varkensvlees. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in Nutreco Aquaculture en Nutreco Agriculture. Binnen acht Business Groepen opereren verschillende Business Units, met meer dan 120 productie- en verwerkingsfabrieken in 22 landen met in totaal circa 13.000 medewerkers.
Sinds haar beursnotering in juni 1997 heeft Nutreco acquisities afgerond in Nederland, Spanje, Duitsland, Canada, Polen, Chili, Portugal, Frankrijk, Schotland, België, Hongarije, Noorwegen, Australië en de Verenigde Staten. In 2002 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.809,6 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam en maakt deel uit van de Midkap Index (Amsterdam), de Euronext 150 Index en de Next Prime Index (Euronext).



Nutreco NV