Ingezonden persbericht

INFORMELE MACHT SURINAME BEWIJST MACHTIGER TE ZIJN DAN HOF VAN JUSTITIE SURINAME
INFORMELE MACHT SURINAME

BEWIJST MACHTIGER TE ZIJN DAN HOF VAN JUSTITIE SURINAME
**************************************************************************************************************************
AAN: HET HOF VAN JUSTITIE VAN DE REPUBLIEK SURINAME
=============================================================================================================
C.C.: Alle burgers van de Republiek Suriname en overigen;

De fracties van alle politieke partijen in de Republiek Suriname;

Alle individuele leden en de voorzitter van De Nationale Assemblee.

Betreft: verzoek tot het treffen van tuchtmaatregelen tegen gerechtsdeurwaarder Kappel.


Het burgerlijk procesrecht stelt en het zal het hof van justitie van de republiek Suriname derhalve ongetwijfeld bekend moeten zijn dat:

De gerechtsdeurwaarder niet slechts als rechtshulpverlener op treedt, maar tevens als door de Staat Suriname casu quo de President van het hof van justitie van de republiek Suriname benoemde en beëdigde openbaar ambtenaar met officiële ambtstaken.

Als openbaar ambtsdrager speelt de gerechtsdeurwaarder rond het civiele proces een belangrijke rol en is in belangrijke mate aan de gerechtsdeurwaarder een monopoliepositie toegekend.

Eveneens moet bekend zijn dat alle professionele deelnemers, o.a. deurwaarders, advocaten en rechters in het proces die (nagenoeg) een monopoliepositie in nemen, in beginsel een collectieve ministerieplicht hebben:

Collectieve weigering van rechtspraak en rechtshulp is verboden!!!!!

De gerechtsdeurwaarder is met uitsluiting van anderen bevoegd tot essentiële taken als het uitbrengen van dagvaardingsexploten en andere exploten, het leggen van beslagen, het verrichten van ontruimingen en het uitvoeren van andere executies.

Deurwaarders hebben in beginsel een individuele ministerieplicht.

De ministerieplicht van de gerechtsdeurwaarder houdt in dat het hem in beginsel

niet vrij staat zijn diensten te weigeren als die worden ingeroepen.

Tussen ondergetekende - opdrachtgever - en gerechtsdeurwaarder Rene Kappel bestaat - vanaf 15 november 2002 - een overeenkomst van lastgever als de kern van de verplichtingen bestaat uit het verrichten van rechtshandelingen, ongeacht of het de uitoefening van ambtelijke of niet-ambtelijke taken betreft. Betreft de overeenkomst uitsluitend feitelijke werkzaamheden, dan bestaat een algemene overeenkomst van opdracht.

De deurwaarder zal voor eventuele fouten aansprakelijk kunnen zijn op grond van wanprestatie of onrechtmatige daad.

In casu is hier duidelijk sprake van wanprestatie van de gerechtsdeurwaarder Rene Kappel jegens ondergetekende.

De gerechtsdeurwaarder Kappel is alreeds sinds 15 november 2002 in het bezit van alle bescheiden teneinde alle rechtshandelingen jegens partij Rosan te kunnen plegen, doch heeft de gerechtsdeurwaarder Kappel nagelaten zijn werkzaamheden tot en met heden te voleindigen.

Ondergetekende heeft meermalen (zie schrijven van 9 en 19 mei 2003) het hof van justitie alreeds geïnformeerd over de afkeurenswaardige handelingen casu quo wanprestatie van deurwaarder Kappel met het verzoek aan het hof van justitie, de gerechtsdeurwaarder Rene Kappel dringend aan te sporen casu quo te sommeren diens verplichtingen jegens ondergetekende volledig na te komen.

Het hof van justitie heeft, desondanks!, nagelaten op te treden tegen de gerechtsdeurwaarder Rene Kappel!

De gerechtsdeurwaarder Kappel heeft vanwege drogredenen zijn taak als openbaar ambtenaar niet naar behoren vervult.

Ondergetekende is van mening dat deze laakbare handelingen van de gerechtsdeurwaarder Rene Kappel alleszins tucht behoeft en deponeert ter verkrijging van een uitspraak deze klacht thans bij het hof van justitie van de republiek Suriname; zie ook afschrift ingebrekestelling Kappel.

Bovendien heeft ondergetekende gemeend de door de Griffie der kantonrechten aan hem verstrekte documenten, bekend onder A.R. 031430 en A.R. 031435, met dit schrijven thans ter afhandeling bij het hof van justitie van de republiek Suriname te moeten deponeren; teneinde het hof van justitie in de gelegenheid te stelen eventueel een andere gerechtsdeurwaarder aan te wijzen en deze te bevelen om deze aangelegenheid subiet op de juiste wijze af te handelen.

Ondergetekende verneemt gaarne met de meeste spoed (telefonisch) van het hof van justitie van de republiek Suriname, welke deurwaarder thans inzake zal worden aangewezen en bevolen.

Paramaribo, 26 mei 2003.

Stanley J.W. Brug Gipssteenstraat # 26 Paramaribo - SURINAME

Ma-Retraite V Tel. # 452729 sjwbrug@hetnet.nl

AAN: Deurwaarder Rene Kappel (Aangetekend verstuurd)

Prinsessestraat 20 Paramaribo - SURINAME

=============================================================================================================
C.C.: Hof van justitie van de Republiek Suriname

Betreft: Ingebrekestelling inzake wanprestatie.


Meneer Kappel,

Hedenmorgen hebt u geweigerd de documenten in ontvangst te nemen van ondergetekende inzake A.R. 03-1430 en A.R. 03-1435, waarbij partijen moeten worden opgeroepen zich te vervoegen bij de kantonrechter.

Volgens uw zeggen omdat u geen tijd hebt om de zaken van ondergetekende te doen .

Tevens maakte u ondergetekende duidelijk dat u eveneens nog steeds niet ertoe over bent gegaan tot het leggen van executoriaal beslagen onder M.G. Rosan N.V., de stichting MORAK en de roerende zaken van partij Rosan.

Vanaf 15 november 2002 heeft u de uitdrukkelijke opdracht van ondergetekende aanvaard, alle rechtshandelingen te plegen jegens partij Rosan. Tot en met heden, inmiddels bijkans zes en een halve maand, heeft u deze werkzaamheden niet geheel afgehandeld. Uw argument nog geen tijd te hebben gehad om de executoriale beslagen te leggen is niet steekhoudend.

Op de vraag van ondergetekende, hedenmorgen, aan u of uw weigerende houding het gevolg is van een onheuse bejegening van ondergetekende naar u toe, antwoordde u ontkennend.

U moet het bekend zijn dat de gerechtsdeurwaarder een individuele ministerieplicht heeft; wat in houdt dat het u in beginsel niet vrij staat uw diensten te weigeren als die worden ingeroepen.

Bovendien heeft u alreeds sedert 15 november 2002 deze opdracht aanvaard; hetgeen inhoud dat er tussen u en ondergetekende sindsdien een overeenkomst bestaat met de op u rustende verplichting alle juiste rechtshandelingen te verrichten jegens partij Rosan, ongeacht of het de uitoefening van ambtelijke of niet-ambtelijke taken betreft.

Voorts is het goed u te attenderen dat u als gerechtsdeurwaarder aansprakelijk bent voor eventuele fouten, bewust dan wel onbewust gemaakt, en de daaruit voortvloeiende schade.

Door uw weigerende houding casu quo laakbare handelingen heeft u zich schuldig gemaakt aan wanprestatie casu quo onrechtmatige daad, waardoor ondergetekende ernstige schade heeft geleden en lijdt deze schade nog steeds.

Op grond van het voorgaande noopt het belang ondergetekende u thans te aanmanen, zo nodig sommeert ondergetekende u en stelt ondergetekende u alreeds nu voor alsdan in gebreke indien u niet binnen 8 (acht) dagen na heden (26 mei 2003) overgaat tot het verrichten van alle nodige rechtshandelingen jegens partij Rosan, verbandhoudende met de te leggen executoriale beslagen onder de M.G. Rosan N.V., de stichting MORAK, alle roerende zaken van partij Rosan en het oproepen van partijen inzake A.R. 03-1430 en A.R. 03-1435 op straffe van vergoeding van alle, nader te calculeren, voortvloeiende schade welke het gevolg is van uw wanprestatie.

Paramaribo, 26 mei 2003.

Stanley J.W. Brug Gipssteenstraat # 26 Paramaribo - SURINAME

Ma-Retraite V Tel. # 452729 sjwbrug@hetnet.nl