ANHEUSER-BUSCH

Budvar het recht op de naam Budweiser in Nigeria ontzegd

Budvar het recht op de naam Budweiser in Nigeria ontzegd; recht van Anheuser-Busch op handelsmerk bevestigd

St. Louis, Missouri, VS, May 28 /PRNewswire/ --


- Merkenbureau van Nigeria weigert Budejovicky Budvar het recht om de naam Budweiser te registreren

Anheuser-Busch (NYSE: BUD), het bedrijf dat Budweiser-bier brouwt, heeft met succes haar recht op het handelsmerk Budweiser in Nigeria verdedigd, en aldus het recht van het bedrijf veilig gesteld om in dat land deze naam te gebruiken.

Het Merkenbureau van Nigeria heeft het verzoek van het Tsjechische brouwbedrijf Budejovicky Budvar om de naam Budweiser in Nigeria te registreren, geweigerd.

'Deze beslissing bevestigt ons recht op de naam Budweiser, zoals vele andere gerechtshoven reeds eerder hebben geoordeeld, en ondersteunt bovendien onze positie dat Budvar geen recht heeft op de naam Budweiser,' zei Stephen J. Burrows, President en Chief Executive Officer van Anheuser-Busch International, Inc. 'Wij zijn bijzonder blij met de beslissing van het gerechtshof, want Anheuser-Busch is het brouwbedrijf dat het handelsmerk Budweiser op wereldniveau heeft opgebouwd en het handelsmerk Budweiser in 1876 voor het eerst gebruikte, 19 jaar voordat de Budejovicky Budvar-brouwerij werd opgericht.'

Anheuser-Busch heeft in de meeste landen der wereld het onbetwiste recht op de merknaam Budweiser en verkoopt haar bier in meer dan 80 landen. De bevinding van het Merkenbureau van Nigeria is alweer een aanzienlijke overwinning voor Anheuser-Busch. Na het Budvar eerder onmogelijk te maken de merknaam Budweiser in Argentinië, Australië, Denemarken, Finland, Italië, Nieuw-Zeeland, Spanje en Zweden te gebruiken, heeft Anheuser-Busch opnieuw haar bereidheid bewezen om elke inbreuk op Budweiser en Bud, de handelsmerken die Anheuser-Busch tot wereldberoemde symbolen heeft gemaakt, te bestrijden.

Anheuser-Busch heeft een sterke positie in Nigeria, waar haar merknamen Bud en Budweiser sinds respectievelijk 1980 en 1978 geregistreerd zijn.

Contactpersoon: Holly Watson van Anheuser-Busch, +1-314-577-7197 (VS),
holly.watson@anheuser-busch.com

Website: http://www.anheuser-busch.com


28 mei 03 09:00