Politie Hollands Midden
Datum: 28 mei 2003

(

HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP DONDERDAG 29 MEI, HEMELVAARTSDAG, EN VRIJDAG 30 MEI AFWEZIG. VRIJDAGMORGEN ZULLEN ER WEL PERSBERICHTEN WORDEN VERSTUURD. IN DRINGENDE GEVALLEN IS DE PIKETFUNCTIONARIS VOLGENS DE PIKETREGELING TE BEREIKEN.

Onder invloed rijden (2x) Lisse
De politie hield op dinsdag 27 mei rond 17.35 uur op de Vincent van Goghstraat een 34-jarige automobilist uit Lisserbroek aan. Agenten verdachten de man er van dat hij met te veel drank op toch achter het stuur was gekropen. De uitslag van de ademanalyse was 340 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De auto waar de verdachte in reed was niet verzekerd. De auto werd afgevoerd naar een slopersbedrijf.
Op woensdag 28 mei rond 01.30 uur hield de politie op de Heereweg een 25-jarige automobilist uit Lisse aan. Ook van deze man dachten de agenten aan drankgebruik. De uitslag van de ademanalyse was 315 ug/l. (limiet 220 ug/l.)
De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op.


Onder invloed rijden Katwijk

De politie hield op dinsdag 27 mei rond 13.50 uur aan de Zeeweg een 46-jarige automobilist uit Katwijk aan. Agenten verdachten de man er van dat hij met te veel drank op toch achter het stuur was gekropen. De uitslag van de ademanalyse aan het bureau was 680 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.


Inbraak in woning (4x) Leiden

In de ochtend van dinsdag 27 mei werd er ingebroken in een woning aan de Rijnsburgersingel,de Blauwe Vogelweg en de Van Slingerlandtlaan. Om in de woning aan de Rijnsburgersingel te komen en werd met een voorwerp het slotschoot van een deurslot teruggedrukt en kon de deur worden geopend. Uit deze woning is een paspoort en een videocamera gestolen. Bij de twee andere woningen werd een deur ingetrapt. Vermoedelijk is uit deze woningen niets gestolen. In de middag werd er ingebroken in een woning aan de Vivaldistraat. Ook hier kwam men vermoedelijk binnen zoals bij de woning aan de Rijnsburgersingel. Uit deze woning werd geld en werden sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Aanrijding Voorschoten

Een 49-jarige man uit Voorhout werd op dinsdag 27 mei rond 16.40 uur op de Leidseweg op zijn racefiets aangerden door een 41-jarige automobilist uit Zoetermeer. De Voorhouter raakte op het fietspad een fietser bij het inhalen en raakte uit balans. Hij kwam vervolgens op de rijbaan terecht waar de automobilist geen kans meer zag om hem te ontwijken. Met diverse kneuzingen en rugklachten is de racefietser overgebracht naar het LUMC.


Inbraak in woning Roelofarendsveen

In de ochtend van dinsdag 27 mei werd er ingebroken in een woning aan de Sotaweg. Om binnen te komen werd er via een openstaand raam binnengeklommen. Uit de woning is geld en zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Jongens steken slooppand in de brand Alphen aan den Rijn

Een aantal jongens staken op dinsdag aan het eind van de middag van dinsdag 27 mei een slooppand aan de Gouwsluisseweg in de brand. Dit heeft het onderzoek door de politie tot op heden opgeleverd. Twee Alphenaren van 11 jaar hebben inmiddels hun aandeel tegenover de politie bekend. De politie verwacht nog meer jongeren te moeten horen over de brandstichting en de reden daarvan. Bij de brand, die bestreden werd door de brandweer, ging het pand geheel verloren.


Inbraak in woning Waddinxveen

In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 mei werd er ingebroken in een woning aan het Woubrechterf. Om binnen te komen werd via in een raamsponning geboorde gaatjes de sluitboompjes ontsloten en het raam geopend. Uit de woning is een dvd, een video, een televisie, een mobiele telefoon, een horloge, zijn fotocamera's en is geld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Nieuwerkerk a/d Ijssel

In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 mei werd er ingebroken in een woning aan de 2e Tochtweg. Om binnen te komen zag de dief kans om sleutels uit het huis te halen om daarmee even later zicht de toegang tot het huis te verschaffen. Uit de woning zijn ondermeer een videocamera, een fototoestel, pasjes en diverse bescheiden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --