Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Telefoondief aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een man bestolen van zijn mobiele telefoon. De verdachte werd snel gepakt.

Omstreeks 22.25 uur liep een 30-jarige man uit Uithoorn over het Stationsplateau. Hij was aan het bellen toen plotseling zijn mobiele telefoon uit zijn handen werd gegrist. De telefoon viel op de grond en de man uit Uithoorn wilde de telefoon weer oppakken. Een 17-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats had de telefoon inmiddels gepakt en stond bij een andere groep jongens. Er ontstond een woordenwisseling en de politie werd gewaarschuwd. Deze kon de 17-jarige jongen aanhouden en insluiten voor verhoor. De telefoon ging weer retour naar de eigenaar.

Laptop gestolen

UTRECHT- Op woensdagmiddag vond er een brutale beroving plaats op de Europalaan. Omstreeks 13.25 uur stond een 33-jarige automobilist uit Almere-buiten te wachten voor het verkeerslicht gelegen aan de Europalaan. Plotseling stopte er een bromfiets naast haar. De bijrijder stapte af en sloeg een ruit in van de auto. De laptop werd vervolgens uit de auto gehaald en de bijrijder stapte op de bromfiets en beide personen reden hard weg.

Gewond na aanrijding

UTRECHT- Op woensdagmiddag raakte een fietster ernstig gewond na een aanrijding. Omstreeks 11.50 uur reed een 23-jarige fietser uit Utrecht over de Platolaan en stak bij de kruising met de Weg tot de Wetenschap over. Vermoedelijk negeerde zij hier het rode verkeerslicht en de vrouw werd door een 81-jarige automobilist uit Utrecht aangereden. De fietster werd met ernstig nekletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

UTRECHT- Op woensdagmiddag raakte een voetganger gewond na een aanrijding met een bus. Omstreeks 15.00 uur stak een 54-jarige voetganger uit Utrecht het Vredenburg over. Volgens getuigen negeerde hij hier het rode voetgangersverkeerslicht en stak de weg over. Een autobus kwam vervolgens aanrijden en de voetganger werd geschept. Hij werd met verschillende verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op dinsdagochtend en middag werd er toezicht gehouden bij de automarkt. In totaal werden 2 autos ingenomen omdat deze niet waren verzekerd en werden 10 bekeuringen uitgeschreven voor oa. rijden zonder rijbewijs, niet tonen autopapieren en het niet hebben van een APK.

Op dinsdagmiddag werd van 14.15 uur tot 15.15 uur een verkeerstoezicht gehouden bij de HOV baan aan het Janskerkhof, Voorstraat en Biltstraat. In totaal werden 7 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden over doorgetrokken streep en het rijden over de busbaan.

De gebeten hond UTRECHT- Op woensdagochtend werden twee personen gebeten door een hond en verdwenen vervolgens. Omstreeks 02.00 uur hield een particulier beveiliger toezicht in de omgeving van de Overste Den Oudelaan. De beveiliger zag twee jongens op een scooter staan en vertrouwde dit niet en ging poolshoogte nemen. Toen de bewaker naar de mannen op de scooter toeliep kwam een van hen met een stalen pijp op hem aflopen. De bewaker had een diensthond bij zich en deze beet de onbekende man in zijn been. De andere man schoot te hulp en werd gebeten in zijn oor. Beide mannen reden vervolgens hard weg. De politie trof in de omgeving de gewonde mannen in meer aan.