Provincie Friesland
PERSBESLUITENLIJST

Vergadering van Gedeputeerde Staten,
dinsdag 28 mei 2003

Mededelingen

Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van dinsdag 20 mei vastgesteld

Besluitenlijst beschikbaar

Toekenning sportwisselprijs voor het jaar 2002
Edwin Steringa krijgt de provinciale Sportwisselprijs 2002. Op een nog te bepalen datum reikt gedeputeerde Jan Ploeg (Zorg en Welzijn) de prijs aan Steringa uit.

Persbericht beschikbaar

Verkenning veenweideproblematiek Fryslân.
De provincie Fryslân gaat samen met het ministerie van LNV een verkennend onderzoek naar de veenweideproblematiek in Fryslân opstarten. Als het waterpeil in landbouwgebieden alsmaar blijft dalen, kan door de geleidelijke bodemdaling het hele veenpakket in Nederland op den duur verdwijnen. Om een volledig inzicht te krijgen in de problematiek, gaan rijk en provincie samenwerken. LNV-Noord betaalt de kosten van het onderzoek, de provincie levert deskundigheid en de beschikbare gegevens. De onderzoeksfase zal maximaal een jaar in beslag nemen. Na het onderzoek zal een brede discussie worden gevoerd met alle betrokken overheden en maatschappelijke organisaties.

Stuk beschikbaar

Persbericht beschikbaar

Keuze aanpakvariant Septembernota 2003.
De rijksbezuinigingen vallen mee ten opzichte van de raming die de provincie Fryslân had gemaakt. Hierdoor is er een bescheiden positief saldo in de structurele ruimte. Hierdoor kan de provincie voldoen aan het uitgangspunt in het Bestuursakkoord dat er in de periode 2003- 2007 steeds een sluitende meerjarenbegroting moet zijn. GS heeft ervoor gekozen om voor het geld dat vrijkomt uit de heroverwegingen integraal afwegingen te maken over de voorstellen voor nieuw beleid.

Reactie op het rapport van bevindingen jaarverslag 2002.

De externe accountant van de provincie Fryslân heeft een goedkeurende verklaring afgegeven over de jaarrekening 2002. GS nemen de adviezen ter harte.

Stuk beschikbaar

Inventarisatie samenwerkingsmogelijkheden met Sichuan.
Het college van GS stelt een krediet van E 40.000,- beschikbaar voor een inventarisatie van mogelijkheden tot samenwerking tussen bedrijven in Sichuan en Fryslân.


---- --