Gemeente Woudenberg


Waterschapsverkiezingen mei-juni 2003

Waterschapsverkiezingen 28 mei tot en met 12 juni 2003

Van 28 mei tot en met 12 juni 2003 worden de Waterschapsverkiezingen gehouden. De verkiezingen zijn nodig voor een nieuw waterschapsbestuur. U kunt meebeslissen over wat het waterschap doet. Dat kan door u kandidaat te stellen of door uw stem uit te brengen op één van de kandidaten die zich verkiesbaar heeft gesteld. Het nieuwgekozen bestuur bepaalt de komende vier jaar het beleid van het waterschap.

De Waterschappen in Nederland zorgen ervoor, dat u droge voeten houdt. Dat kan door dijken en sluizen goed te onderhouden en door het waterpeil op de juiste hoogte te houden. Daarnaast zuiveren de Waterschappen het afvalwater. Zaken die van belang zijn voor iedere inwoner in het gebied van de Waterschappen. Waterbeheer kost geld, úw geld. Geld dat de Waterschappen via de waterschapsbelastingen innen van de bewoners en bedrijven in hun gebied.

Zélf in het algemeen bestuur?
Wilt u meebeslissen in het bestuur, dan kunt u zich kandidaat stellen voor het algemeen bestuur. Dat kan op 20 en 21 maart 2003.

Stemmen voor een nieuw bestuur?
Vindt u het belangrijk om uw stem uit te brengen op een kandidaat en zo invloed op het werk van het waterschap uit te oefenen, stem dan in de periode van 28 mei tot en met 12 juni 2003. Rondom 28 mei valt een stempakket in de bus met daarin verschillende stembescheiden. Het pakket bevat onder meer de kandidatenboekjes. Stemmen bij de Waterschapsverkiezingen is heel eenvoudig. U hoeft niet naar een stembureau, maar stuurt de antwoordenvelop met stembiljet(ten) gratis via de post op. Uw stem blijft geheim.

Informatie
Voor meer informatie kunt u twee dingen doen:
1. Bel met het speciale verkiezingstelefoonnummer van de Waterschappen, 0800-9988776 of
2. Kijk op de speciale internetsite: www.waterschapsverkiezingen.nl Meer lezen Verkiezingen