Waterschapsverkiezingen: Veluwe


Kandidaten met dubbeldekker de regio in 6-5-2003

Waterschap Veluwe wil het publiek graag laten kennismaken met de kandidaten voor de bestuursverkiezingen. Daarom trekt het waterschap met een Engelse dubbeldekker de regio in. Van 28 mei tot en met 12 juni aanstaande zijn er verkiezingen voor het nieuwe waterschapsbestuur. De waterschapsverkiezingen kennen een zogenaamd personenstelsel. Individuele personen hebben zich kandidaat gesteld voor een bestuurszetel.

Op zaterdag 10 mei bezoekt de verkiezingsbus de plaatsen Harderwijk, Ermelo en Putten. De bus is om 10.00 uur op de markt in Harderwijk, om 13.30 uur in het centrum van Ermelo en om 15.00 uur in het centrum van Putten. Daar kan met in gesprek gaan met de bestuurskandidaten, maar ook informatie krijgen over het werk van Waterschap Veluwe.

Op 17 mei gaat de rode dubbeldekker naar Heerde, Epe, Nunspeet en Elburg, op 24 mei naar Eerbeek, Brummen en Apeldoorn en op vrijdagmiddag 23 mei is de bus op de markt van Twello.

Stemmen op personen, niet op partijen

Bij de waterschapsverkiezingen stemt men op personen en niet op partijen. Alle kandidaten stellen zich kort voor in het kandidatenboekje. Dat ontvangt iedereen bij het stembiljet. Wie de kandidaten tevoren al wil spreken of aan de tand wil voelen kan terecht bij de verkiezingsbus.

Schriftelijke verkiezingen

Eens in de vier jaar kiezen de inwoners van een waterschap een nieuw waterschapsbestuur. De verkiezingen zijn schriftelijk. Iedereen ontvangt per post een stembiljet en verdere informatie. Het ingevulde stembiljet kan ook per post worden teruggestuurd naar het waterschap.
© 2003 Waterschap