Deelgemeente slotervaart Amsterdam


Toekomst GFT inzameling in het stadsdeel

Op 28 mei a.s. nemen de leden van de stadsdeelraad een beslissing over de toekomst van de inzameling van het Groente- Fruit- en Tuinafval in het stadsdeel Slotervaart/Overtoomse Veld. Er is een aantal redenen voor het voorstel om de inzameling van GFT in de hoog- en portiekbouw te beëindigen.

* In de eerste plaats wordt er steeds minder GFT gescheiden aangeboden.

* Het GFT dat wordt aangeboden steeds slechter van kwaliteit en moet het daardoor steeds vaker afgekeurd worden. Het afgekeurde GFT kan dan niet meer gecomposteerd worden en moet alsnog worden verbrand.
* De kosten om de afnemende hoeveelheid GFT in te zamelen is onevenredig hoog ten opzichte van het niet gescheiden inzamelen.
---

Voorgesteld wordt om de inzameling van het GFT in de portiekbouw en de hoogbouw van het stadsdeel per 1 september a.s. te beeindigen. De inzameling van GFT in de laagbouw wordt voortgezet. In de laagbouwbuurten waar al ondergrondse GFT containers staan, blijven de ondergrondse GFT containers het inzamelmiddel. In laagbouwbuurten waar nog geen ondergrondse containers zijn geplaatst blijven de rolcontainers het inzamelmiddel en worden er dus geen ondergrondse containers voor GFT geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft kunt u contact opnemen met Steven Kempkes, hoofd van de afdeling Reiniging via telefoonnummer 0800 0233769 of 020 5161 800.

Het voorstel van het Dagelijks Bestuur aan de stadsdeelraad wordt eerst besproken in de Commissievergadering. Bewoners en belanghebbenden kunnen bij deze vergadering inspreken bij het betreffende agendapunt. Het stuk inzake de beeindiging van de GFT inzameling zal worden behandeld op 14 mei a.s. U kunt zich als inspreker aanmelden via telefoonnummer 020 5111.705. Dit dient u 24 uur van te voren te doen.

Bewoners en belanghebbenden kunnen eveneens inspreken bij de Raadsvergadering van 28 mei a.s. Voor aanvang van de vergadering kunt u de leden van de raad toespreken. Aanmelding via telefoonnummer 020 5111.705.

Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld - 8 mei 2003 ^