Waterschapsverkiezingen: Rivierenland


Kandidaten presenteren zich op deze website 12-5-2003

Van 28 mei tot en met 12 juni 2003 houdt Waterschap Rivierenland verkiezingen voor een nieuw waterschapsbestuur. De kandidaten voor het bestuur zijn inmiddels bekend en presenteren zich alvast aan u op deze website.

Alle kandidaten beschikken op de website over een eigen pagina, waarop zij zich uitgebreid presenteren. Op deze pagina staat een foto van de kandidaat en informatie over de kandidaat, zoals de contactgegevens, zodat u per e-mail, brief of telefoon vragen kunt stellen aan de kandidaat. Maar het meest interessante is natuurlijk de motivatie van de kandidaat bij zijn/haar kandidaatstelling. Klik hier om door te gaan naar het overzicht van kandidaten.

Wanneer u de motivaties van de kandidaten leest, kunt u zich een beeld vormen van de ideeën en opvattingen van de kandidaten met betrekking tot het water(-beleid) in het Rivierengebied. Op basis daarvan kunt bepalen welke kandidaat het beste bij uw mening en belang past en die straks op uw stem mag rekenen. Dit is belangrijk, want de kandidaten die gekozen worden, bepalen van 2003 tot en met 2007 wat Waterschap Rivierenland gaat doen. Door te stemmen heeft u daar dus invloed op. Stemmen kan helaas niet via internet. Uw stembiljet ontvangt u eind mei per post.

Kandidatenboekjes
Informatie over de kandidaten kunt u straks ook vinden in de kandidatenboekjes. De kandidatenboekjes zitten in het stempakket dat alle kiezers (iedereen van 18 jaar en ouder) in de periode van 21 tot 27 mei ontvangen. In het stempakket zit ook het stembiljet en een retourenvelop om het ingevulde stembiljet terug te sturen. Waterschapsverkiezingen zijn namelijk schriftelijke verkiezingen. Dit betekent dat u niet naar het stembureau hoeft, maar uw stembiljet gewoon per post kunt terugsturen. Stemmen is dus heel eenvoudig.