Gemeente Dongen


s Gravenmoer Duurzaam Veilig 20/5/2003 09:00
Informatieavond s Gravenmoer maatregelen 30km gebied De gemeente organiseert voor de inwoners van s Gravenmoer op 28 mei in De Geubel een informatieavond voor de inrichting van het 30km gebied. Tijdens de avond wordt een toelichting gegeven op de plannen en met name over de te nemen maatregelen. De reacties van de aanwezigen worden meegenomen in het definitieve voorstel voor de gemeenteraad. De avond begint om 20.00 uur.

Het verkeersbeleid van de gemeente Dongen is er op gericht om het lokale wegennet op een duurzaam veilige wijze in te richten. Dit is onder anderen verwoord in het Verkeersbeleidsplan 2000. Voor woonwijken houdt dit in dat wordt uitgegaan van de inrichting als 30 km gebied. De nadruk moet in deze gebieden namelijk liggen op de verblijfsfunctie en nadrukkelijk niet op de verkeersfunctie.

Maatregelen
In de gemeente Dongen zijn al veel woonwijken als 30km gebied ingericht. Dit jaar is de bebouwde kom van s Gravenmoer aan de beurt. Dit betekent dat er een aantal verkeersmaatregelen moet worden genomen, zoals het aanleggen van drempels en wegversmallingen. Binnen het 30 km gebied in s Gravenmoer wordt overigens ook de herinrichting van de Wielstraat aangepakt. Hier wordt binnen het totaalplan speciale aandacht aan besteed.

Inspraak
De gemeente Dongen wil graag de mening van de inwoners van s Gravenmoer over de voorgenomen plannen horen. Tijdens de informatieavond is dan ook volop ruimte om mee te praten over de inrichting van het 30km gebied. De reacties worden zoveel mogelijk meegenomen in het definitieve plan. Hier wordt naar verwachting in de raadsvergadering van 18 september een besluit over genomen.