FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland




---

Roparunteam FloraHolland initiatiefnemer van doop lelie 'Roparun' (20-05-03)

Op woensdag 28 mei aanstaande zal Rob Verlinden, bekend van het programma Eigen Huis en Tuin, de nieuwe lelie 'Roparun' dopen. Dit gebeurt op de Coolsingel in Rotterdam voor de start van de promotieloop. Burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam, vertegenwoordigers van de Stichting Roparun, vertegenwoordigers van het bestuur van FloraHolland en de teamleden van het FloraHolland Roparun Team zijn bij de doop aanwezig. Het Roparunteam Floraholland heeft veredelaar De Jong Lelies uit Andijk bereid gevonden om een nieuwe lelie de naam 'Roparun' te geven.

Het Roparunteam van FloraHolland, bestaande uit medewerkers van de vijf vestigingen, neemt voor de vijfde maal deel aan de Roparun. Het enthousiaste team stelt zich tot doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel en gezamenlijk de eindstreep behalen in Parijs. Naast sponsorgelden, verkoop van de loten, prijsvragen zoals de 'Raad de tijd Actie' heeft het team nog meer initiatieven ontplooid. Op de vertrekdag van de Roparun worden er 2000 ballonnen opgelaten door kinderen van groep 7 van basisschool De Regenboog uit Naaldwijk. Jaarlijks krijgen vierhonderd kinderen de ziekte kanker. In de vijf jaar dat FloraHolland meedoet, hebben dus 2.000 kinderen de ziekte gekregen. Symbolisch wordt er daarom voor elk ziek kind een ballon opgelaten.

De leden van het FloraHolland Roparunteam zetten verder de patiënten en verplegend personeel van de Daniël den Hoed Kliniek in Rotterdam dit jaar in de bloemetjes. Een speciaal promotieteam van enthousiaste vrijwilligers zal samen met de leden van het team boeketten, gesponsord door een van de exporteurs op de veiling, uitdelen tijdens de promotieloop. En ook in de 'doorkomststad' Bergen op Zoom ontvangt het publiek een fleurige groet van de medewerkers van FloraHolland. Wijnand van der Kooij van De Jong Lelies overhandigt in Bergen op Zoom de lelie 'Roparun' aan de initiatiefnemers Petra en Theo van der Noort van de Stichting Roparun. Het gehele team van de veiling zal hierbij aanwezig zijn. De tijdmeting van het team wordt bij wijze van uitzondering daarvoor stopgezet. Na de overhandiging wordt de tijd weer gestart en vervolgt het team de Roparun tot vrijdagochtend in Parijs.

Roparun
De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld (530 kilometer) van Rotterdam naar Parijs. Een unieke hardloopwedstrijd met als doel trachten middels de ingezamelde gelden het leven van mensen met kanker zo veel mogelijk te verbeteren. Meer informatie over de Roparun en de deelnemende teams vindt u op www.roparun.nl.