Provincie Zuid-Holland

Persbericht

22-05-2003
Gedeputeerde Van Heijningen start werkbezoekronde aan de regio Rijnmond

Op woensdag 28 mei start Gedeputeerde F.D. (Erik) van Heijningen (VVD) van de provincie Zuid-Holland met zijn ronde werkbezoeken aan de regio Rijnmond. Hij volgt Dirk Dekker (CDA) op als gebiedsgedeputeerde voor de regio Rijnmond.
De regio Rijnmond bestaat uit achttien gemeenten. Van Heijningen brengt al deze gemeenten in het komende jaar een werkbezoek.

Op vrijdag 25 april is Van Heijningen geïnstalleerd als gedeputeerde voor de provincie Zuid-Holland.
Namens de provincie Zuid-Holland is hij de komende vier jaar betrokken bij ontwikkelingen in de regio Rijnmond. De provincie en de 18 gemeentebesturen, de Stadsregio, DCMR, ROM-Rijnmond en betrokken maatschappelijke organisaties werken samen aan de ontwikkelingen. Met gebiedsgericht werken is in de afgelopen periode veel bereikt. Het heeft geleid tot een doeltreffende samenwerking met overheden en organisaties in de regio. Onderwerpen waar
Van Heijningen zich onder andere mee bezig gaat houden zijn: herstructurering Rivierfront Rechter Maasoever (RMO), duurzame herstructurering bedrijventerrein Mathenesse te Schiedam, 750 ha extra natuur- en recreatiegebied, bereikbaarheid Voorne-Putten, en het glasbeleid in de Rijnmondregio. Naast de regio Rijnmond heeft Van Heijningen Toerisme en Recreatie, Kunst en Cultuur, Milieu, Luchtvaart en Communicatie in zijn portefeuille.

Eerste werkbezoek aan de Regio
Het eerste werkbezoek dat Van Heijningen aflegt is aan Spijkenisse. Burgermeester J. Broekhuis, drie wethouders en de gemeentesecretaris ontvangen gedeputeerde Van Heijningen op woensdag 28 mei om 9.30 uur op het gemeentehuis is Spijkenisse.
Van Heijningen is bekend met Spijkenisse hij is er acht jaar raadslid geweest (1986-1994). Ook heeft hij er een groot deel van zijn leven gewoond.