Gemeente Noordwijk

tulp2.gif (3028 bytes)


DAUWTRAP-VUREN LANGEVELDERSLAG:
MAXIMAAL 10 KG HOUT PER PERSOON EN DRANK IN GLAS VERBODEN

De burgemeester van Noordwijk heeft een tweetal maatregelen getroffen om in de nacht van 28 op 29 mei problemen bij het ´dauwtrappen`te voorkomen. Traditioneel worden op het strand bij Langevelderslag in de nacht voor Hemelvaartsdag veel vuren aangestoken. Vuur maken op het strand is in Noordwijk officieel verboden.

Om problemen elders in het dorp te voorkomen zal in de nacht van 28 op 29 mei in principe niet worden opgetreden tegen personen die vuren aanleggen op het strand bij de Langevelderslag. Er is echter één voorwaarde: een ieder mag niet meer dan 10 kg hout of ander brandbaar materiaal meenemen. Overtreding van dit verbod is een misdrijf. Indien elders op het strand of in het dorp vuur wordt aangelegd wordt onmiddellijk opgetreden en kan men op een forse boete rekenen.

Dranken in glas worden niet toegestaan, enerzijds uit veiligheidsoverwegingen voor de feestvierders zelf, anderzijds om te voorkomen dat badgasten risicos lopen door de grote hoeveelheid kapotte flessen en stukken glas die achterblijven op het strand.

Nabij de Langevelderslag zal de politie de hoeveelheden hout e.d. die richting strand worden gebracht controleren en erop toezien dat men geen dranken in glas meeneemt.

Noordwijk, 26 mei 2003
AJZ/Communicatie, tel. 3660451

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 27-05-2003 webmaster@noordwijk.nl