ASSET CONTROL

Asset Control nu verkrijgbaar op Linux-platform

Beetsterzwaag, Nederland, May 28 /PRNewswire/ --


- Klanten van Asset Control kunnen nu kiezen uit Sun Solaris en Linux voor data management m.b.t. investeringen

Asset Control, een vooraanstaand leverancier aan de financiële sector van data-integratie-oplossingen m.b.t. investeringsinformatie, kondigde vandaag aan dat de AC Server 5.1 met succes aan het besturingssysteem Red Hat Enterprise Linux AS met het relationele databasemanagementsysteem Oracle 9i is aangepast. De klanten van Asset Control kunnen nu kiezen uit een op Linux gebaseerde architectuur voor hun hele data managementplatform of een deel ervan, naast de vanouds door Asset Control aangeboden Sun Solaris-architectuur.

'Het is voor Asset Control van groot belang onze klanten systeemarchitectuuropties te verschaffen die op hun projectbehoeften en hun budget afgestemd zijn,' aldus Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control. 'Wijgebruiken Linux nu drie jaar op interne systemen en demonstratieversies van Asset Control. Nu multi-processor computing beschikbaar is voor Intel-gebaseerde servers, zijn wij bezig onze geoutsourcede service ACDEX op een gecombineerde Linux/Unix-architectuur te ontwikkelen en maken wij AC Plus beschikbaar op Linux-systemen om aan de toenemende vraag tegemoet te komen.'

Red Hat Enterprise Linux ondersteunt missie-kritische applicaties waarvoor de hoogste niveaus van schaalbaarheid, beschikbaarheid, betrouwbaarheid en prestaties vereist zijn. Sinds de introductie ervan aan het begin van 2002 (als Red Hat Linux Advanced Server) heeft de Red Hat Enterprise Linux-productfamilie zich de ondersteuning verworven van topleveranciers van software en hardware door enterprise-class oplossingen te leveren, die in het meest uiteenlopende systeem van IT-infrastructuren kunnen worden toegepast. Red Hat Enterprise Linux heeft recentelijk met zijn benchmarkresultaten wat de verhouding prijs/prestaties betreft een wereldrecord gezet.

Sinds de introductie ervan in juni 2001 is de bekroonde database- en database clustering-technologie Oracle9i op Linux geleidelijk de standaard aan het worden. Oracle9i Real Application Clusters is algemeen erkend als een van de meest kosteffectieve producten voor het ontwikkelen en toepassen van enterprise-class oplossingen op de meest betaalbare hardware en besturingssystemen.

Over Asset Control:

Asset Control levert uitgebreide, kosteffectieve oplossingen om de efficiëntie van het data management voor investeringen te verbeteren en de ermee gepaard gaande kosten te verlagen en om bovendien bestaande gegevenshulpbronnen beter te benutten. Enkele van de betreffende gegevens zijn referentiemarktgegevens (security master), evenals marktgegevens m.b.t. bedrijfsacties, emittenten, tegenpartijen en liquidaties (zowel historisch als real-time). Asset Control verzamelt gegevens van leveranciers en in-house-systemen, die vervolgens worden genormaliseerd, gereinigd en geconsolideerd tot een coherente 'golden copy'-set.

Asset Control biedt snel implementeerbare in-house data managementoplossingen (www.asset-control.com) en ACDEX geoutsourced data management (www.acdex.com), die voldoen aan industrienormen zoals ISO 15022. Dankzij een breed assortiment connectiviteitsopties, intuïtieve interfaces voor netwerk- en Webgebruikers, een groeiende familie van bedrijfsapplicaties, interfaces met leidinggevende applicatiesoftware en krachtige functionaliteit voor datatransformatie, is Asset Control een 'one-stop'- oplossing voor missie-kritische uitdagingen zoals STP, trading en risk management en de integratie van de systemen voor het front-, middle- en back-office. Enkele klanten van het bedrijf zijn de London Clearing House (LCH), Abbey National, ABN AMRO, Bankgesellschaft Berlin, Barclays Capital, Bayerische Landesbank, BBVA, Commerzbank, Dresdner Bank, Deutsche Bank, Hamburgische Landesbank, HypoVereinsbank, ING, ITG, Robeco, Société Générale en Union Investment, evenals een bijzonder grote energiegroep op wereldniveau. Asset Control werd in 1991 opgericht en is een besloten vennootschap met locaties in Londen, New York en Nederland.

www.asset-control.com

www.acdex.com

Kathleen Hawk, Clearview PR Associates, +1 845.687.2222, kathleen@clearviewpr.com

28 mei 03 10:00