Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Bankkraker bekent moord

LEUSDEN Op dinsdag 27 mei vertelde een man aan een passant een moord te hebben gepleegd en een bankkraak te gaan plegen.

Rond 22.00 uur werden politiemensen op de Arnhemseweg aangesproken door een vrouw. Zij vertelde zojuist op straat te zijn aangesproken door een man. Die man vertelde haar dat hij die dag in Utrecht Bob met een mes had vermoord. Hij liet daarbij een mes zien. Tevens had hij 15.000,- van het slachtoffer gestolen en daar moest hij nu van af zien te komen. Na dit verteld te hebben zei de man er weer vandoor te moeten gaan omdat hij op woensdag bij een bank moest gaan inbreken. Daarop fietste hij weg.

Aan de hand van het signalement stelde de politiemensen een onderzoek in de omgeving in. Daarbij zagen zij de verdachte op de Arnhemseweg fietsen. De man, 44 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, werd aangehouden. Het mes dat hij bij zich had werd in beslag genomen. De man bleek behoorlijk diep in meerdere glaasjes te hebben gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man sterke verhalen had opgehangen. Hij werd vervolgens heengezonden.

Meisje aangereden

AMERSFOORT Op dinsdag 27 mei raakte een meisje gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.05 uur reed een 36-jarige automobilist uit Amersfoort over De Vergulde Paarden, komende uit de richting van de Patriciërslaan. Plotseling fietste een 8-jarige meisje uit Amersfoort vanuit een brandgang de weg op en werd door de auto aangereden.

Door de aanrijding kwam het meisje ten val . Zij liep enkele schaafwonden op en verloor enkele tanden. Zij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Wel zou het slachtoffer zich onder tandartsbehandeling stellen.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdag 27 mei op de Utrechtseweg een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond van 14.00 uur tot 16.15 uur plaats. Eenentwintig bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van een autogordel. Eén automobilist negeerde het stopteken en reed door. Aan de hand van zijn kenteken zal een onderzoek worden ingesteld.

Begeleiding

AMERSFOORT Op dinsdag 27 mei werd een automobilist door een politieauto met zwaailicht en sirene begeleid.

Rond 17.10 uur werden politiemensen op de Rondweg-Noord door een automobilist aangesproken. Hij vertelde dat zijn hoogzwangere vrouw in zijn auto zat en dat zij gezien complicaties met spoed naar het ziekenhuis moest. In overleg met de politiemeldkamer mochten de politiemensen de man met zijn vrouw met zwaailicht en sirene begeleiden naar het Elisabethziekenhuis. De politiemensen reden voor het echtpaar uit en geleidden hen met spoed naar het ziekenhuis. Het echtpaar was zeer snel ter plaatse. Hoe het met de hoogzwangere vrouw is afgelopen, is bij de politiemensen onbekend.

Gordelcontrole
AMERSFOORT De politie heeft op dinsdag 27 mei een gordelcontrole gehouden op de Liendertseweg.

De controle vond van 20.00 uur tot 22.00 uur plaats. Vijfenveertig bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel en twee bestuurders omdat zij niet handenvrij belden.

Mishandeling
AMERSFOORT - Op dinsdag 27 mei werd een man mishandeld door enkele andere mannen>

Rond 19.10 uur kreeg de politie de melding dat op de Van Randwijcklaan een man door enkele mannen in elkaar zou worden geslagen. De politie ging met enkele voertuigen ter plaatse. Voor een horecagelegenheid aan de Van Randwijcklaan zagen de politiemensen een 39-jarige man uit Amersfoort lopen. De man had een ontbloot bovenlichaam en zat onder het bloed. Hij verklaarde zojuist in en voor de horecagelegenheid in elkaar te zijn geslagen.

Getuigen meldden politiemensen dat één van de betrokkenen bij de mishandeling nu in zijn auto weg wilde rijden. Politiemensen reden de automobilist klem en hielden de man, 62 jaar oud en met een onbekende woonplaats, aan.

De 39-jarige man zou in de horecagelegenheid de 62-jarige man een gsm te koop hebben aangeboden. Toen die dat weigerde, gaf de 39-jarige man hem een vuistslag in zijn gezicht en gaf de 62-jarige man hem een vuistslag terug. Vervolgens werd de 39-jarige man door meerdere personen de gelegenheid uitgewerkt, waarbij hij op straat klappen kreeg.

De 62-jarige man bleek teveel te hebben gedronken. Bij een ademanalyse moeten altijd twee blaastesten worden afgelegd. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij eerst 615 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan, maar hij weigerde aan een tweede blaastest mee te werken. Daar de blaastest dus niet volledig werd uitgevoerd, wordt tegen de man proces-verbaal opgemaakt voor weigering van de ademanalyse.

De 62-jarige man is als verdachte van mishandeling en als aangever van mishandeling gehoord. De 39-jarige man is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden als verdachte van mishandeling. Naar ieders rol wordt door de politie een nader onderzoek ingesteld.