Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.50 uur

Opstandige jongen

HOUTEN- Dinsdag is een jongeman aangehouden die zich opstandig gedroeg. Rond 15.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Wolvenakker een paar jongens vreemde capriolen uithaalden met bromscooters. Agenten gingen er een kijkje nemen en zagen een paar scooters wegrijden.

Ter hoogte van het Brouwersgilde zag een agent een jongeman lopen met een bromscooter. Hij wilde zijn gegevens noteren, maar gedurende het gesprek werd de jongeman steeds opstandiger. Hij trok zijn bromfietscertificaat uit de handen van de agent en schold hem uit. Hierop werd de 18-jarige Houtenaar aangehouden, maar hij liep weg. Na een achtervolging lukte het de agenten om hem aan te houden, waarna hij ontsnapte. Opnieuw werd de achtervolging ingezet, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen. De verbazing was groot toen de jongeman even later van de plek kwam waar hij zich verstopt had. Zo kon hij toch nog worden aangehouden en werd hij meegenomen naar het bureau.

Verwisseld

NIEUWEGEIN- Dinsdag zijn een vrouw en een meisje aangehouden nadat ze prijskaartjes hadden verwisseld. Een 34-jarige vrouw en een 12-jarig meisje uit Utrecht hadden in een winkel aan de Veldwade prijsstickers verwisseld van een doos van een partytent. De vrouw en meisje werden staande gehouden, maar werkte erg tegen. De politie heeft ze aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Winkeldieven

NIEUWEGEIN- Dinsdagavond werden twee mannen aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 19.30 uur werden twee 27-jarige mannen uit Nieuwegein en Houten aangehouden in een winkel aan de Veldwade. De mannen wilden de winkel verlaten zonder enkele goederen af te rekenen en winkelpersoneel zag dit via de beveiligingscameras. De goederen bestonden uit slijpstenen en enkele handgereedschappen. De mannen werden staande gehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor konden zij ieder met een boete van 190 Euro naar huis.