Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-05-2003 Persberichten district Eemland noord, 10.00 uur

Zwaar onder invloed

BAARN Op dinsdag 27 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed en verlaten van de plaats van een ongeval.

Rond 19.00 uur reed een automobilist op de Prof. Struijckenlaan tegen een auto en reed door. Vervolgens reed hij op de Tulpenstraat tegen een paal. Hij liet de auto achter en ging een woning in de buurt binnen. Politiemensen gingen de woning binnen en troffen daar een behoorlijk beschonken 45-jarige man uit Baarn aan. Hij verklaarde de auto te hebben bestuurd en werd aangehouden.

Op het politiebureau bleek dat niet de 45-jarige man de auto had bestuurd, maar dat zijn broer achter het stuur had gezeten. Tot verbazing van de politiemensen stond de broer, een 37-jarige man uit Baarn, aan de balie van het politiebureau. Hij werd direct aangehouden en zijn broer werd heengezonden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de 37-jarige man 750 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van een ongeval. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Op zijn kant

BAARN Op dinsdag 27 mei belandde een auto op zijn kant. De bestuurder werd aangehouden.

Rond 19.30 uur reed een 60-jarige automobilist uit Baarn over de Zevenlindenweg. Daar reed hij tegen de houten border van een tuin aan, waarna zijn auto op de zijkant tot stilstand kwam. De bestuurder werd door omstanders uit de auto geholpen.

Politiemensen constateerden dat de man naar alcohol rook, zeer onvast ter been was en met een dubbele tong sprak. Daarop werd hij aangehouden. Op het politiebureau weigerde de verdachte aan een ademanalyse mee te werken. Tegen hem is proces-verbaal voor weigering van de ademanalyse opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Motorrijder gewond

SOEST Op dinsdag 27 mei raakte een motorrijder gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.40 uur reed een 49-jarige automobilist uit Soest op de Steenhoffstraat vanuit de uitrit van een parkeerplaats de weg op. Daarbij liet hij een voor hem van links komende 26-jarige motorrijder uit Soest niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg.

De motorrijder liep een wond aan zijn rechterenkel op die in het ziekenhuis moest worden gehecht.