CONNEXXION

Connexxion wint aanbesteding Almere

Connexxion is zeer verheugd dat zij er in geslaagd is haar concessie Almere te behouden. In een openbare aanbesteding, uitgeschreven door de gemeente Almere, bleek de aanbieding van Connexxion het best te voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. De gewonnen aanbesteding betreft de gehele stadsdienst van Almere. De concessie heeft een looptijd van 6 jaar, ingaande op 1 januari 2004.

Er is hard gewerkt om de gemeente Almere een goede offerte aan te kunnen bieden. De offerte voor de stadsdienst van Almere voldeed optimaal aan de eisen van de opdrachtgever. Het vervoersaanbod vertoont belangrijke verbeteringen ten opzichte van de huidige dienstregeling in Almere. Zo wordt een totaal nieuw concept ingevoerd. Belangrijke punten daarvan zijn nieuwe lagevloerbussen, een open instapregime en een hoge frequentie in de spits. Op alle lijnen zal elke 7,5 minuut een bus worden ingezet.

Connexxion heeft nu het recht om als eerste in onderhandeling te gaan met de gemeente Almere. Daarbij is de offerte het uitgangspunt. Uiteindelijk worden de uitkomsten van de onderhandelingen omgezet in een nieuw contract. Connexxion is op dit moment ook volop in de race voor het de concessies Almere (streekvervoer) en de stadsdienst Lelystad.


---
/