Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 28 mei 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: fietsendief aangehouden
Een 32-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht door de politie aangehouden voor fietsendiefstal. Politiemensen zagen de man aan de Grote Markt tussen een groot aantal gestalde fietsen rondstruinen. Toen de man een fiets had gevonden die kennelijk naar zijn gading was, nam hij het rijwiel mee en begaf zich, gevolgd door de politieagenten, naar het Engelenpoortje. Daar begon de dief het slot van de fiets te forceren, ondanks het feit dat de agenten op slechts een meter afstand van hem stonden. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is de man heengezonden. Getracht wordt de fiets terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaar.

Groningen: alcoholcontrole
De politie heeft dinsdagavond een korte alcoholcontrole gehouden op de Hereweg in Groningen. Vijfentwintig autos werden staande gehouden, waarvan de bestuurders een blaastest moesten afleggen. Eén automobilist, een 53-jarige man uit Nietap, bleek te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 0.6 promille werd gemeten. Na verhoor is de man heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed en is na verhoor met een rijverbod van een uur heengezonden.

Leek: ramkraak
Onbekenden pleegden dinsdagnacht een ramkraak in het winkelcentrum Liekelblom in Leek. Getuigen meldden de politie dat een auto de toegangsdeuren van Liekelblom had kapot gereden. Alhoewel een politiepatrouille kort na de melding ter plaatse was werden geen inbrekers aangetroffen. Uit onderzoek kon blijken dat inbrekers het winkelcentrum waren binnengedrongen en zich toegang hadden verschaft tot een juwelierszaak door het vernielen van een rolluik. Binnen werden vitrines vernield. Daaruit werd een nog onbekend aantal sieraden gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

Opende: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagavond aan de Topweer in Opende een 50-jarige automobilist uit Opende aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel alcohol te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.55 promille gemeten. Na verhoor is de man met een proces-verbaal voor rijden onder invloed heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 7½ uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Meer berichten Groningen Stad volgen

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)