Gemeente Almelo

Twentse gemeenten aanwezig tijdens LAGA

Jan Mans opent Twentse promotiestand
De Twentse gemeenten presenteren zich vanaf vandaag met een gezamenlijke stand op de LAGA (Landesgartenschau). Tot en met 19 oktober is op de LAGA te zien hoe het unieke van Twente is samengebracht. Er is een breed palet van wonen, werken en recreëren in Twente in beeld gebracht. Kortom het Twente om te leven en te beleven. Ook dit is het resultaat van Twentse samenwerking. Deze stand betekent tevens het begin van een verdere intensivering van de samenwerking om Twente te promoten. Jan Mans, voorzitter van Regio Twente, heeft de stand gisteren officieel geopend en heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt om een digitale groet te versturen.

De stand heeft een flinke omvang (8x11meter). De gastvrijheid van Twente wordt onder meer tot uitdrukking gebracht, doordat de stand permanent wordt bemenst door de gezamenlijke VVV's in Twente. Er komt veel informatie beschikbaar in de vorm van folders en er kunnen arrangementen worden geboekt. De gemeenten presenteren zich door informatiepanelen en een internetverbinding naar de gemeentelijke website. Bezoekers kunnen kosteloos een elektronische ansichtkaart versturen met groeten uit Twente'. In het hart van de stand wordt de bezoeker verrast met een doorlopende beeldpresentatie à la Panorama Mesdag, waarin met een viertal beamers Twente in ongeveer 300 beelden in beeld wordt gebracht.

Bert Kuiper, portefeuillehouder Recreatie & Toerisme en Economische Zaken in het dagelijks bestuur van Regio Twente, gaf bij de opening aan dat samenwerken geen doel op zich is maar dat het iets moet opleveren. Samenwerken is een werkwoord. We moeten het daarom vooral doen. Deze prachtige stand is ook een resultaat van de samenwerking dat er hopelijk toe bijdraagt dat meer toeristen Twente de komende jaren beter beleven.