Ingezonden persbericht


Twice IT Training boekt forse kwartaalwinst

Driebergen, 28 mei 2003 Twice IT Training, sinds 1992 erkend IT opleidingsinstituut, heeft na een winstgevend 2002, ook het eerste kwartaal van 2003 met winst afgesloten. De omzet in het eerste kwartaal 2003 is met 20% gestegen ten opzichte van het vorige jaar. Hierdoor is de winst bijna verviervoudigd tot 14% van de omzet.

Dit goede resultaat is te danken aan de eind 2001 ingezette reorganisatie, waarbij het inkrimpen van het aantal medewerkers en het doorvoeren van diverse bezuinigingen het belangrijkste doel was. Door deze tijdige reorganisatie bleek Twice IT Training in 2002 levensvatbaar en ondanks de dalende markt in de IT sector en de opleidingenmarkt zelfs in staat om te groeien.

Volgens Marcel van den Berg, Directeur Operations bij Twice, is het succes mede te danken aan een combinatie van tijdige anticipatie op veranderende marktomstandigheden en het inspringen op nieuwe producten en ontwikkelingen, zoals de Microsoft .NET technologie en Citrix programmatuur. "De kennis, flexibiliteit en het innovatief vermogen van onze docenten, maakt het mogelijk om nieuwe ontwikkelingen niet alleen te volgen, maar deze ook te vertalen in kwalitatief hoogwaardige trainingen. Hierdoor kunnen we flexibel inspringen op de wensen van onze klanten en maatwerk leveren. Op deze manier maken we het vertrouwen, dat klanten en leveranciers in ons stellen waar." aldus Van den Berg.

Wim van Vliet, Skills Manager Small & Medium Business van Microsoft, beaamt het succes van Twice. Twice IT Training heeft zich in een moeilijke periode ontwikkeld tot een top aanbieder van leeroplossingen voor de nieuwste Microsoft .NET technologie. Door in een zeer vroeg stadium flink te investeren in kennis, zijn de trainers en consultants van Twice IT Training tot een zeer selecte groep van Microsoft gecertificeerde .NET trainers gaan behoren. Inmiddels heeft Twice IT Training een aantal succesvolle Microsoft .NET certificeringtrajecten verzorgd en Microsoft .NET maatwerk leeroplossingen gerealiseerd. Reden voor Microsoft om Twice IT Training in november 2002 de status van Gold Certified Partner for Learning Solutions toe te kennen. Van den Berg (Twice IT Training) ziet het als een uitdaging om ook in 2003 door een innovatief productaanbod een positie in de top 3 van .NET opleiders te behouden.

Ook Werner van Unen, distribution manager van Citrix Systems Benelux, schat partners die zich maximaal inzetten op de juiste waarde. De steun en inzet van Twice IT Training zijn het afgelopen jaar zeer belangrijk voor ons geweest. In maart 2002 verkregen ze de status van Citrix Authorized Learning Center (CALC). Sindsdien groeide Twice IT Training uit tot het beste Citrix opleidingsinstituut in de Benelux: vol vertrouwen hebben we de Citrix Systems CALC of the Quarter award in the Benelux het afgelopen kwartaal toegekend aan Twice IT Training.

Over Twice IT Training

Twice IT Training is een vooraanstaand ICT opleidingeninstituut met vestigingen in Driebergen, Eindhoven en Diemen. Het bedrijf verzorgt trainingen op het gebied van software development, systeem- en netwerkbeheer en kantoorautomatisering. Twice IT Training, opgericht in 1992, telt momenteel 50 medewerkers. De doelstelling van Twice is het met kwaliteitstraining en advies ondersteunen van organisaties die sneller en efficiënter gebruik willen maken van hun automatisering. Een goed georganiseerde dienstverlening ligt hieraan ten grondslag: van inventarisatie, projectopzet en uitstekende lesfaciliteiten tot en met planmatige evaluatie en nazorg. Dat maakt Twice IT Training een strategische partner voor haar opdrachtgevers.

Noot de voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marcel van den Berg

Directeur Operations

T: 0343-533 123

@: mvdberg@twice.nl

I: www.twice.nl