Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 28-05-2003
persberichten woensdagmorgen
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Bekeuringen alsnog betaald

ASSEN - Twee inwoners van Assen hebben dinsdagnacht voor een slordige 1150 euro aan achterstallige boetes moeten betalen toen ze bij verschillende gelegenheden door de politie werden gecontroleerd. Een 45 jarige automobilist stond nog voor ruim 306 euro in het krijt bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau en een 31 jarige Assenaar had nog een rekening openstaan van bijna 843 euro. Het ging voornamelijk om niet betaalde boetes voor snelheidsovertredingen.

Werknemers schrikken van krakend gebouw

MEPPEL - De directie van een ziektekostenverzekeraar aan de Blankenstein in Meppel heeft dinsdagmiddag alle medewerkers verzocht het gebouw te verlaten. Deelnemers aan een vergadering op de vierde verdieping zouden een schurend geluid hebben gehoord en er zouden scheuren in een muur zijn ontstaan. Na een onderzoek van Bouw en Woningtoezicht van de gemeente Meppel is het gebouw na een uur weer vrijgegeven.

Verdachte spullen in auto

LOON - Een surveillance eenheid van de politie heeft dinsdagnacht bij een controle op de Gasterenseweg in Loon twee inwoners van en 18 jaar 40 uit Assen aangehouden. In de auto trof de politie diverse (inbrekers) gereedschappen aan en electrisch tuingereedschap. Op de achterbank lagen drie autoradios. Verder bleek de auto waarin het tweetal reed technisch in een zeer slechte staat van onderhoud te zijn. De mannen zijn na voorgeleiding ingesloten en de goederen en de auto zijn in beslag genomen.

Fietser over de kop

ASSEN - Een 46 jarige fietser uit Assen is dinsdagmiddag met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Volgens de man verloor hij op de Zaagmolen in Assen de controle over zijn fiets toen hij de boodschappentas die aan het stuur hing in het voorwiel kreeg. Hij sloeg over de kop en bleef gewond op het wegdek liggen.

Fietser gewond

SMILDE - Een 68 jarige fietser uit Smilde is dinsdagavond met kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De man was op het fietspad aangereden door een 16 jarige bromfietser uit Hoogersmilde die hem passeerde. Volgens de bromfietser was de fietser net op dat moment begonnen te slingeren.

Bromfietser gewond

ASSEN - Een 20 jarige bromfietser uit Assen is dinsdagavond ter observatie opgenomen in het ziekenhuis in Assen. De man was op de Lonerstraat in Assen bij het linksafslaan tegen een juist passerende auto gereden. De 31 jarige automobilist kon een aanrijding niet voorkomen. De bromfietser liep hoofdletsel op. Hij reed zonder helm.

Alcohol en verkeer

EMMEN - COEVORDEN - De politie heeft dinsdagavond de rijbewijzen ingevorderd van twee automobilisten die met teveel drank op achter het stuur zaten. Een 37 jarige betsuurder uit Emmen liep tegen de lamp bij een controle op de Dordsestraat. Hij scoorde ongeveer 1,2 promille, net zoveel als een eveneens 37 jarige automobilist uit het Duitse Emlicheim. Hij werd gepakt bij een controle aan de grens op de Rondweg in Coevorden.